Analiza activitatii de productie si comercializare

Trimis la data: 2014-12-17 Materia: Agronomie Nivel: Facultate Pagini: 16 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: adrianagrigore17 Dimensiune: 34kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Activitatea de productie si comercializarea constituie premisa si totodata finalitatea activitatii oricarui agent economic, calea de multiplicare a averii patrimoniale a societatii.Aprecierea valorica a activitatii de productie si comercializare se realizeaza, atat in faza de previziune cat si in cea de executie, cu ajutorul unui sistem de indicatori specifici. Printre acestia, semnificativi sunt:
Cifra de afaceri Cifra de afaceri (CA) este definita de Legea Contabilitatii din Romania prin totalitatea veniturilor realizate din livrarile de bunuri, executarea de lucrari si prestarea de servicii.
Productia fabricata( obtinuta)

Productia fabricata- obtinuta (Qf) este reprezentata de totalitatea produselor realizate si destinate vanzarii, precum si de contravaloarea lucrarilor si serviciilor executate pentru terti (rulajele debitoare ale conturilor "Produse finite" si "Semifabricate" si rulajele creditoare "Venituri din lucrari executate si servicii prestate", "Venituri din studii si cercetari", "Venituri din activitati diverse").
Valoarea adaugata

Valoarea adaugata (Va) exprima surplusul de valoare peste consumurile provenite de la terti, bogatia creata prin valorificarea resurselor tehnice, umane si financiare ale societatii.
Productia exercitiului
Productia exercitiului (Qe) reprezinta volumul total al activitatii productive intr-o perioada de timp determinata.
Productia exercitiului este formata din productia vanduta, variatia productiei stocate ,productia realizata in scopuri proprii, productia imobilizata.

Principalele aspecte ale analizei activitatii de productie si comercializare se refera la:
Caracterizarea activitatii de productie si comercializare;
Analiza evolutiei indicatorilor valorici pe baza indicilor;
Analiza raportului static dintre principalii indicatori;
Analiza raportului dinamic dintre indicatorii valorici.

Sursele informationale utilizate sunt:
Contul de profit si pierdere (CPP);
Bugetul de venituri si cheltuieli (BVC);
Evidenta contabila curenta.
Caracterizarea analizei activitatii de productie si comercializare
Analiza activitatii de productie si comercializare presupune parcurgerea urmatoarelor etape:
- compararea rezultatelor efective cu obiectivele prevazute in BVC si cu rezultatele perioadei precedente;

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.