Analiza economico financiara

Trimis la data: 2010-07-10
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 58
Nota: 4.91 / 10
Downloads: 41
Autor: Horia Nitru
Dimensiune: 427kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Starea unei intreprinderi poate sa se incadreze intr-una dintre cele trei categorii de mai jos, functie de care obiectivele AEF difera.
a.Intreprinderi in dificultate, obiectivele AEF sunt: asigurarea informatiilor privind cauzele care au determinat pierderea, evidentierea posibilitatilor de remediere (daca exista sanse de remediere ale companiei) si a masuririlor de remediere.
b.Intreprinderi cu performante normale, AEF trebuie sa ofere informatii care sa asigure mentinerea starii de performanta (sau chair de imbunatatire)
c.Intreprinderi cu peroformante superioare, AEF trebuie sa identifice cauzele si ce masuri se pot lua pentru asigurarea continuitatii de performanta superioara.
AEF presupune furnizarea de informatii. Pentru a indeplinii aceasta functie, insa, trebuie sa fie cunoscute niste informatii numite primare care sunt furnizate fie:

1.prin intermediul contabilitatii:
a.contabilitatea financiara (situatiile financiare anuale: balanta, cont de profit si pierdere)
b.contabilitatea de gestiune (calculul costurilor, ponderea cheltuielilor, structura CA) - permite analiza activitatii economice intreprinderii
c.contabilitatea previzionala (bugetele de venituri si cheltuieli, evolutia reala a intreprinderii)

2.prin intermediul altor surse
a.surse interne (serviciul aprovizionare, serviciul audit, serviciul personal)
b.surse externe (sondaje, reviste de specialitate)

Aceasta se realizeaza prin analiza fiecarui factor in parte in ordinea stabilita. A analiza un factor inseamna a-l substituii, a-i da valoarea de la nivelul efectiv (0), in conditiile in care ceilalti factori (neanalizati) raman la nivelul valorii inregistrate in perioada luata ca baza de referinta. Un factor va ramane cu valoarea atribuita, la nivelul efectiv, pana la sfarsitul analizei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.