Analiza financiara a intreprinderii

Trimis la data: 2014-03-29 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: alexandra_16d Dimensiune: 28kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Finantele intreprinderii reprezinta ansamblul de masuri si activitati care au ca obiect fenomenul financiar. Acest fenomen este urmarit de fiecare intreprindere pentru ca isi doreste derularea unei acitivtati in conditii de rentabilitate. Sunt urmarite in special fondurile necesare exercitiilor financiare cu tot ce presupun acestea: procurare, cuantum, mod de rambursare, etc. Desi problema pare simpla la prima vedere, im realitate ea implica o analiza profunda, cunostinte temeinice si capacitatea de a lua decizii de finantare ferme si la timp. Astfel, procurarea acestor fonduri se poate realiza fie din surse interne, fie din surse externe.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Pe de alta parte, fluxurile pot fi de intrare sau de iesire, iar intre aceste doua categorii trebuie sa existe o stare de echilibru, de care depind in ultima instanta lichiditatea sau capacitatea de plata a intreprinderii. Dezechilibrele, in orice parte din intreprindere s-ar manifesta, dovedesc o proasta gestionare a activelor si pasivelor intreprinderii. O buna activitate financiara influenteaza pe de o parte rezultatele economice si financiare ale intreprinderii, iar pe de alta parte raporturile acesteia cu bancile, organele fiscale ale statului, partenerii de afaceri, actionarii si angajatii ei.

Pentru a surprinde cat mai exact realitatea la nivelul unei firme, trebuie studiate:Active imobilizate aconstituite din cheltuieli care nu sunt consumate dintr-o data, ci se amortizeaza in fiecare an ( dupa anumite metode) sau se stabilesc rezerve. Sub aspect financiar asadar, activele imobilizate reprezinta o cheltuiala recuperabila pe mai multe exercitii financiare. Exista trei tipuri de imobilizari:materiale, nemateriale si financiare. Imobilizarile materiale cum ar fi terenuri, constructii, utilaje, sunt prinse in inventarul unei intreprinderi si , in ultima instanta, reprezinta substanta acesteia.

Aceste active se inregistreaza la pretul de achizitie si prin metode specifice se amortizeaza anual. Aceasta este valoarea contabila si nu trebuie pus semnul egalitatii intre aceasta valoare a intreprinderii si valoarea sa financiara. Valoarea financiara a unei intreprinderi depinde, pe langa valoarea contabila si de rentabilitatea ei, de cursul bursier daca este cazul, de alte imobilizari, de fluxurile pozitive si negative pe care activele contabile le genereaza.

Imobilizarile nemateriale sunt alcatuite din cheltuieli care de asemenea se recupereaza pe mai multe exercitii financiare, dar sunt lipsite de substanta. Pot fi imobilizari nemateriale cum ar fi cheltuieli de cercetare dezvoltare, licente, marci, procurari de brevete. Sunt cheltuieli adesea foarte consistente, dar care pot mari substantial valoarea financiara a intreprinderii. De exemplu marcile aduc averi colosale atunci cand sunt cunoscute. Marca Coca Cola valoreaza 35 mild.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.