Analiza fluxurilor financiare

Trimis la data: 2010-01-30
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.84 / 10
Downloads: 0
Autor: Corina_S
Dimensiune: 30kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Cash-flow-ul (CF) este variatia (fluxul) trezoreriei nete ( TN) de la inceputul pana la sfarsitul exercitiului financiar.
Exista doua curente teoretice de explicare a cash-flow-ului: francez si anglo-saxon.
Curentul francez explica variatia trezoreriei nete pe seama interactiunii dintre echilibrul pe termen lung si echilibrul pe termen scurt, respectiv pe seama variatiei fondului de rulment si a variatiei nevoii de fond de rulment.

Cursuri similare:

Tabloul de finantare, denumit si tabloul de utilizari (nevoi) si resurse (sources and Uses Statement, in engleza) este o modalitate de analiza a intrarilor si iesirilor de numerar din trezoreria intreprinderii, scopul lui fiind explicarea, in maniera franceza, variatiei soldului de trezorerie (a cash-flow-ului).
Cel mai des intalnit model al tabloului de finantare este cel bazat pe bilantul functional, in care evaluarea se face la valoare bruta.
Tabloul de finantare are doua parti:

- partea I explica variatia fondului de rulment net global ( FRNG), adica modul de realizare, in dinamica, a echilibrului dintre elementele stabile ale bilantului;
- partea a II-a explica variatia aceluiasi fond de rulment net global ( FRNG) pe baza elementelor din partea de jos a bilantului functional, evidentiind modul de utilizare a fondului de rulment net global in asigurarea echilibrului functional intre elementele ciclice ale bilantului si elementele de trezorerie (monetare)OMFP 1752/2005,

intrat in vigoare la 1 ianuarie 2006, prezinta o structura a situatiei fluxurilor de trezorerie intocmita pe baza metodei directe, mentionand ca se poate folosi si metoda indirecta, insa nu prezinta structura situatiei fluxurilor de trezorerie intocmita conform metodei indirecte.
Prezentam in continuare noua structura (exemplificativa) a situatiei fluxurilor de trezorerie intocmita utilizand metoda directa.
Prin utilizarea metodei indirecte, situatia fluxurilor de trezorerie difera doar la nivelul determinarii trezoreriei nete din activitati de exploatare. Astfel, trezoreria neta din activitati de exploatare, conform metodei indirecte, se prezinta astfel:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.