Analiza organizationala

Trimis la data: 2009-01-14
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 9.80 / 10
Downloads: 0
Autor: Agrisoaie Ioana
Dimensiune: 26kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
a) Corelatii intre procese,componenete, si strucuri
b) Extensia modelului firma specifica sectorului pricat asupra modelului birou(specific sect public) cu respectarea particularitatilor celor din urma.
I. Mediul-organizatia-managementul/administratia.
Teza importanta-organizatia si mediul sunt variabil independente iar manag/admin sunt variabile dependente.
Mediul organizational : 1.mediul intern

Cursuri similare:

Capabilitatea manageriala
-desemneaza posibila aplicare si articulare a functiilor manageriale
-acest model este un graf complet si simetric ale carui varfuri sunt functiile man/administratie iar arcele-legaturile dintre functii.
Daca th accepta 5 functii manageriale nr legaturilor posiblile dintre ele este 5.-pt masurarea valorica a fiecarei functii se stabilesc activitati esentiale pt fiecare functie la nivelul fiecarei activitati se specifica ponderea acesteia in total functie si treapta de dezvoltate in cadrul organizatieii.

Valoarea grafului se stabileste prin multiplicarea valorilor tuturor nodurilor grafului.O scadere a valorii unui nod presupune o reducere importanta a intregii valori a grafului.
-o alta modalitate de apreciere a lui a conceptia Mintsberg care propune un nr de 3 tipuri de roluri manageriale:
1.rol interpersonal(simbol lider liant)
2.rol informational(monitor,diseminator,purtator de cuvant)
3.rol decizional intreprinzator,arbitru,negociator

-alta varianta de apreciere a capabilitatilor manageriale e propusa de Stewart care propune pt un man/admin urmatoarele cerinte:
1.cerinte impuse (de sefi,directii,colegi, exterior,sistem,subordonati,autoimpuse)
2.constrangeri (resursele limitate,reglementarile legale,acorduri sindicale,limite tehnologice,adaptari spatiale,politici organizationale)
3.optiuni(lucrarile impuse care trebuie rezolvate,modalitati de procesare,initiativele)Astefel capabilitatea functionala desemneaza cunosterea si articularea practica a functiilor organizatiei .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.