Analiza pietei

Trimis la data: 2010-05-23
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Vlad_G
Dimensiune: 35kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Pentru a reusi in afaceri, o firma are nevoie sa anticipeze evolutia pietei. Este necesara o analiza a factorilor care pot influenta pozitia firmei, luand in calcul estimarea lor reala. Pozitionarea intreprinderii depinde de numerosi parametri. Si anume: punctele forte ale gestiunii, trecutul sau si chiar personalitatea conducatorului firmei. Totusi, de departe, cel mai important parametru in pozitionarea intreprinderii este reusita sa financiara. Fara aceasta tot restul devine inutil.
Aria pietei reprezinta dimensiunea teritoriala a pietei. Exista o relatie intre piata intreprinderii, spatiul si densitatea geografica in care ea actioneaza. Dupa locul unde au loc operatiile de vanzare-cumparare avem o piata interna si una externa.
Piata interna poate fi o piata urbana sau o piata rurala. Cererea de marfuri migreaza de la localitati mici la localitati mari. Ca loc de confruntare a cererii cu oferta, piata are si o dimensiune geografica (exprimata in suprafata pe care iau nastere si se consuma actele de piata) si una demografica (exprimata in numarul si categoriile de furnizori, intermediari, consumatori etc).

Specific pietelor interne este gradul ridicat de concentrare teritoriala determinat de localizarea productiei, de focalizarea puterii economice, de directia si intensitatea fluxurilor comerciale etc.
In cadrul pietelor externe gradul de concentrare este mai redus.
In analiza de fata vom face referire la produsul de referinta pe care dorim sa il promovam, si anume fulare pentru copii.
La momentul actual, piata firmei "BABY WORLD" este localizata in Municipiul Iasi.

Obiectul principal de activitate al firmei este producerea de imbracaminte pentru copii. In urma cercetarilor de marketing, firma a hotarat lansarea unui nou produs pe piata textilelor pentru copii, venind in intampinarea ei cu produsul "fulare".
Firma activeaza pe piata textilelor pentru copii de 5 ani, timp in care a acumulat experienta, si doreste sa se extinda in acelasi domeniu. Momentan, firma noastra este prezenta pe piata ieseana, dorind sa se extinda in regiunea Moldovei in special, dar si la nivel national.

Acest lucru se poate realiza datorita unui plan de dezvoltare la care se lucreaza in prezent, avand date concrete cu privire la posibilitatea si oportunitatile de extindere. Planul contine date statistice cu privire la evolutia produsului concurentilor, din care reiese o posibila perspectiva de dezvoltare a produsului nostru. Ne propunem ca in decursul unui an sa atingem o cota de piata de 20% aplicand doua strategii:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.