Analiza posturilor evaluarea performantelor si remunerarea

Trimis la data: 2012-09-20
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 155
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: miruna1981
Dimensiune: 1262kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
In concluzie, punerea in valoare a resurselor umane, in contextul economic actual, confruntarea resurselor umane cu noile solutii tehnologice, cu noile cunostinte rezervate de viitor, realizarea unor noi forme de organizare a muncii, promovarea unor noi relatii intre angajati reprezinta elementele constitutive ale noului sistem de gestionare al resurselor umane.Obiectivul final al acestui sistem de gestionare a resurselor umane consta in alinierea intereselor individuale la cele ale intreprinderii. Se vor putea crea astfel, organizatii mai democratice, mai umane si totodata mai productive.

Cursuri similare:

In administratia de rutina a cadrelor se solicita acum mai mult decat competenta.Se solicita imbunatatirea continua a competentei - esentiala pentru aceasta perioada.Existenta unei noi strategii "la vremuri noi" - "oameni noi".In general, se iau in considerare urmatoarele doua aspecte:
1. managementul resurselor umane
2. planificarea resurselor umane

Dar, aceasta din urma, ia in consideratie si planificarea eventualei crize a resurselor umane,datorita scaderii, mai ales in unele tari a populatiei apte de munca.
De exemplu, in Marea Britanie:
- in 1990 doar 1/3 din populatie avea varsta apta de munca;
- in 1995 aceasta proportie a scazut cu 30% fata de 1990 (sunt mai putine persoane tinere care vin de pe bancile scolilor,universitatilor, cu o pregatire corespunzatoare, apti de munca).

Apar apoi o serie de modificari demografice
- mortalitatea mai ridicata (SIDA, accidente);
- procreerea mai scazuta;
De aici va aparea, cat de curand o competitie la nivel international: locuri pentru acei cu pregatire profesionala mai buna.
Criza de resurse umane, alaturi de criza de materii prime, surse energetice va determina obligatoriu un mai bun management al acestora.

Unele probleme legate de acest aspect se impun, mai ales la nivel national:educatie intensa, training si retraining in fiecare organizatie, periodic;analiza atenta a locurilor de munca (cu luarea in consideratie a aptitudinilor, deprinderilor etc.);aplicarea politicii ciclice a trainingului; flexibilitate in practica angajarii, atat pentru cei angajati, cat si pentru cei care angajeaza.Piata europeana unica va favoriza pe cei mai bine calificati (muncitori sau personal cu pregatire superioara, care dovedesc bune si foarte bune aptitudini, cunostinte in domeniu, ca si cunostinte generale).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.