Analiza si proiectarea posturilor

Trimis la data: 2010-10-14
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Roxana_E
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Influenta reprezinta schimbarea de comportament sau atitudinea unei persoane sau a unui grup de persoane in urma actiunii directe sau indirecte a altei persoane sau a altui grup. Influenta poate fi pozitiva, cand se produce in sensul dorit de cel care o exercita, sau negativa, cand sensul este contrar celui dorit.
Puterea reprezinta potentialul de influentare al unei persoane, capacitatea de a produce schimbarea dorita in comportamentul sau atitudinea altei persoane.

Cursuri similare:

5. Procesul de analiza a posturilor include urmatoarele etape:
I. Identificarea posturilor si revizuirea documentatiei existente. Este necesara a se identifica ce fel de functii trebuie analizate. De asemenea, se cere revizuirea documentatiei existente: descrierile existente ale posturilor, schema organizatiei, informatii anterioare ale analizei postului. Se identifica angajatii care vor participa la efectuarea analizei, precum si metodele folosite.

II. Explicarea procesului de analiza a managerilor si angajatilor. Se comunica si se dau explicatii utile pentru a fi preintampinate anxietatile si rezistenta din partea angajatilor. Explicatiile trebuie sa se refere la scopul analizei, motivele, timpul, cine va participa.
III. Efectuarea analizei postului. Se culeg informatiile existente privind analiza postului. Se distribuie chestionare se fac interviuri si observatii directe.

IV. Elaborarea descrierii si specificatiei postului. Informatiile primite despre analiza postului sunt examinate, prelucrate si folosite la proiectarea descrierii si specificatiei postului. Proiectul pregatit este trimis managerilor si angajatilor pentru revizuire. Pe baza observatiilor se fac eventualele schimbari si sunt elaborate descrierea si specificatia postului.

V. Mentiunea si actualizarea descrierii si specificatiei postului. Pe masura aplicarii este necesar un sistem de urmarire si tinere la curent a descrierii si specificatiei postului prin efectuare completarilor determinate de evolutia dinamica a organizatiei. Cand apar posturi vacante descrierea si specificatia postului trebuie sa fie revizuite inaintea in inceperii actiunii de recrutare si selectie. Necesitatea revizuirii si actualizarii descrierii si specificatiei postului poate sa apara si in alte situatii: in timpul evaluarii performantelor; in urma unor constatari rezultate din interviurile de plecare a unor angajati etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.