Aparate electrodinamice

Trimis la data: 2014-02-14
Materia: Electotehnica
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 9.95 / 10
Downloads: 0
Autor: vyruswap
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Functionarea ap electrodinamice se bazeaza pe actiunea fortelor electrodinamice ce se exercita intre bobine fixe si mobile parcurse de curenti.Din aceasta interactiune ia nastere cuplul activ care tinde sa roteasca bobina mobila.

Cursuri similare:

Descrierea ap
Ap electrodinamic e reprezentat in fig dispozitivul pt producerea cuplului activ e realizat din 2 bobine fixe 1, legate in serie sau in paralel, printre care trece axul 3 al echipajului mobil pe care e fixata bobina mobila 2. Cuplul rezistent e creat de 2 arcuri spirale 8, care servesc si la aducerea curentului la bobina mobila. Unul dintre arcuri are un capat fixat pe corectorul de zero 5. Pe axe montat si acul indicator4, care impreuna cu scara gradata formeaza dispozitivul de citire. Amortizorul e pneumatic cu paleta sau cu piston(6,7)

Functionare
Cuplul activ
ap electrodinamice avand 2 circuite pot fi parcurse de 2 curenti I1 prin bobine fixe si I2 prin bobina mobila.
Din interactiunea campurilor create de cei doi curenti apar fortele electrodinamice care interactioneaza asupra bobinei mobile.
Cuplul activ depinde de produsul celor 2 curenti:

In cc,cuplul activ va fi:
Ma=KI1I2
In ca cuplul activ va depinde de produsul valorilor instantaneu ale intensitatilor celor 2 curenti:
ma=ki1i2

Valoarea medie a cuplului activ e
Ma med=KI1I2cos fi
echipajul mobil nu va putea urmari variatiile cuplului activ, ci se va deplasa sub actiunea cuplului activ mediu, pana cand cuplul rezistent devine egal cu cuplul activ.
Caracteristica de statica functionare
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.