Aparate electromagnetice

Trimis la data: 2014-02-14
Materia: Electotehnica
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: vyruswap
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Principiul de functionare consta dintre campul electromagnetic parcursa de o bobina fixa I1 si una mobila I2.E compus dintr`o bobina fixa notata cu 1 parcursa de curentul I1m in interiorul acestiua e o bobina mobila 2 parcursa de curentul I2 ce se sprijina pe semiaxele 3 pe care mai gasim resoartele 4 si acul indicator 5 ce se poate deplasa in fata scarii gradate 6.Legatura intre resoartele spirale 4 si bobina 2 se face cu ajutorul unor cordoane de legatura 7 .

Cursuri similare:

Resoartele spirale 4 au rolul sa produca cuplul rezistent dar si sa aduca semnalul electric la bobina.Cand bobina 1 e parcursa de curentul I1 in interiorul ei se formeaza un camp electromagnetic ce interactioneaza cu bobina 2 parcursa de curentul I2 pe care o invarte.

Din aceasta interactiune in nastere cuplul activ ca I1I2 cos I1I2.
Ma=KI1I2cosI1I2.Cuplul activ e considerat pozitiv si tinde sa departeze sistemul mobil de la 0.

Mr=D*alfa
alfa-deviatia unghiulara a sistemului mobil la un moment dat fata de reperul 0 alfa=KI1I2cosI1I2 (caracteristica statica sau ecuatia de functionare a ap electromagnetice)

Prop
-precizie f buna,sensibilate f buna,functioneaza in cc si ca,scara usor neuniforma,consum mare de putere,nu e robust,nu admite suprasarcini,indicatiile sunt influentate de variatiile de temperatura,variatiile sunt influentate de campurile magnetice exterioare motiv pt care se exraneaza si se astatizeaza.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.