Aparate feromagnetice

Trimis la data: 2014-02-14
Materia: Electotehnica
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: vyruswap
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
1. Principiul de functionare
Ap feromagnetice functioneaza pe baza actiunii campului magnetic al unei bobine fixe parcurse de curentul de masurat asupra unor placute din material feromagnetic, care sunt atrase sau respinse in interiorul bobinei.

Cursuri similare:

2.Descrierea ap
Ap feromagnetic cu atractie are dispozitivul pt producerea cuplului activ compus dintr`o bobina fixa 1,plata,piesa 2 din material feromagnetic, asezata excentric pe axul 3 al echipajului mobil.

Cuplul rezistent e produs de un singur arc spiral 6, care are un capat fixat pe axul exhipajului mobil, iar pe celalalt ls corectorul de zero, 7. O data cu echipajul mobil se deplaseaza si acul indicator 4 care, impreuna cu o scara gradata, formeaza dispozitivul de citire. Amortizorul 8 e pneumatic cu paleta.

Ap feromagnetic cu respingere are dispozitivul pt producerea cuplului activ compus dintr`o bobina fixa 1 de forma cilindrica, si din 2 placute din material feromagnetic dintre care o placuta (2) e fixata pe bobina, iar celelalte (3) e fixata pe axul 4 al echipajului mobil.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.