Aparatul cardio- vascular

Trimis la data: 2010-09-04
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 9.97 / 10
Downloads: 0
Autor: Valentin Radulescu
Dimensiune: 26kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Sunt substante care produc in principiu cresterea fortei de contractie a cordului si sunt indicate in tratamentul insuficientei cardiace.
In aceasta categorie sunt cuprinse :Glicozidele tonice cardiace
Simpatomimetice β1 stimulante Teofilina.Sunt compusi cu structura steroidica care au in molecula un ciclu lactonic esential pentru producerea efectelor si una sau mai multe grupari hidroxil care determina proprietatile farmacocinetice Ele produc la nivelul cardio-vascular urmatoarele efecte :

Cursuri similare:

Sunt substante utile in tratamentul profilactic sau curativ al anginei pectorale.
Tratamentul antianginos poate actiona prin coronarodilatatie cu cresterea aportului de O2 la nivel cardiac sau prin scaderea consumului de O2 al cordului care se poate realiza prin deprimarea activitatii cardiace sau prin scaderea muncii inimii prin scaderea postsarcinii (vasodilatatie arteriala) sau prinscaderea presarcinii (vasodilatatie venoasa).
Din punct de vedere al coronarodilatatiei este utila numai silatarea coronarelor mari, dilatarea coronarelor mici este dezanvantajoasa deoarece poate produce fenomenul de furt sangvin coronar care agraveaza angina.
Sunt substante utile in tratamentul hipertensiunii arteriale. Complianta pacientului la tratamentul cu anti-hipertensive este mica deoarece boala este in general asimptomatica, iar tratamentul se face cu 2 sau mai multe anti-hipertensive care costa mult si produc frecvent reactii adverse.iss datorita actiunii diuretice sunt indicate ca antihipertensive pentru tratamentul edemelor si in tratamentul insuficientei cardiace
iss deoarece concentreaza urina sunt indicate in tratamentul diabetului insipid nefrogen
iss deoarece scade eliminarea renala de Ca sunt indicatie in tratamentul litiazei renale calcice (piatra la rinichi) si in tratamentul hipercalciuriei
- reactii adverse :
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.