Aplicatii ale legii fluxului electric

Trimis la data: 2009-07-23
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Adrian Tudorescu
Dimensiune: 100kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Campul electric al unei sarcini punctiforme. Campul electric al conductorului rectiliniu, infinit lung.Campul electric al unei sarcini punctiforme. Fie o sarcina electrica punctiforma Q pozitiva, situata in vid. Ne propunem sa determinam intensitatea cas­mpului electric in punctul M aflat la distanta r . Se alege o suprafata inchisa ce trece prin punctul dat si are o simetrie fata de sarcina Q data - sfera cu centrul in Q.

Cursuri similare:

Consideram un conductor de raza R avand axa perpendiculara pe figura, in figura fiind reprezentata sectiunea circulara a conductorului. Fie densitatea de linie ρl a sarcinii pe conductor. Se considera un cilindru inchis unde este suprafata laterala iar este suprafata bazei. 1.6 Conductoare in regim electrostatic Regimul electrostatic presupune ca sarcinile electrice sunt fixe in spatiu si constante in timp.

Corpurile conductoare metalice se caracterizeaza, din punct de vedere microscopic, prin faptul ca poseda purtatori mobili de sarcina electrica, electronii liberi din conductor. Daca in interiorul corpului conductor exista camp electric de intensitate atunci electronii liberi se misca prin conductor si conditia de echilibru electrostatic nu se mai respecta. Pe baza celor mentionate rezulta urmatoarele consecinte privind comportarea corpurilor conductoare (metalelor) in regim electrostatic:

ntensitatea campului electric este nula in interiorul conductorului,
potentialul electric este constant in interiorul conductoruluisuprafata conductorului este echipotentiala nu exista sarcini electrice in interiorul conductoarelor, sarcinile electrice sunt repartizate doar la suprafata conductorului intensitatea campului electric este perpendiculara pe suprafata conductorului

efectul de ecranare: in interiorul unei cavitati dintr-un material conductor intensitatea campului electric este nula
La incarcarea condensatorului cu sarcinile electrice Q1 = +Q si Q2 = -Q, cele doua armaturi vor avea potentialele V1 si V2 iar tensiunea dintre armaturi va fi U12. Modificas­nd sarcina electrica de pe armaturi la valoarea Q' si tensiunea dintre armaturi se modifica si devine U12'.
Pentru orice condensator avem relatia :
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.