Asamblari elastice

Trimis la data: 2014-04-16
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 9.93 / 10
Downloads: 0
Autor: steauandrei
Dimensiune: 204kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Arcurile sint organe de masini care prin forma lor si prin calitatile de elasticitate ale materialelor din care sint executate, sub actiunea fortelor exterioare ajung la deformatii relativ mari, revenind la forma initiala dupa indepartarea acestor forte.
In timpul deformatiei elastice, arcurile inmagazineaza lucrul mecanic efectuat de forta exterioara, cu posibilitati de redare integrala sau partiala.
La arcurile cu caracteristica liniara si
d) Coeficientul de utilizare volumetrica K - reprezinta raportul dintre lucrul mecanic de deformatie a arcului si energia totala pe care o poate inmagazina volumul V de material al arcului
; ( ; )
5.1.4. Arcuri cu foi
Arcurile cu foi sint arcuri flexionale (solicitate in principal la incovoiere) constituite din una sau mai multe foi lucrind impreuna a) arcuri lamelare
b) arcuri cu foi multiple.

Arcuri lamelare
- pentru sectiune dreptunghiulara
b) Tensiunea maxima corespunzator unei deformatii f

unde :
c) Lucrul mecanic de deformatie pentru un disc, in domeniul de deformatie de la starea libera la aplatisare
...........
pentru un pachet cu n discuri ELEMENTE DE INGINERIE pag. 6


5.1.6. Arcuri cu solicitari principale la torsiune
a. Arcuri bare de torsiune
Barele de torsiune sint intrebuintate in numeroase cazuri, la suspensia vehiculelor, cuplaje elastice cu jocuri torsionale, in aparate de masura.
-Solicitare torsiune :
- Tensiune

La acelasi volum de material, arcul de cauciuc amortizeaza o cantitate de energie sensibil superioara celei corespunzatoare arcului din otel din energia de deformatie. Aceasta capacitate de amortizare se datoreste frecarilor interne.
- Categoriile principale de arcuri din cauciuc
a. arc blocat solicitat la compresiune
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.