Asociatiile de marketing in agricultura

Trimis la data: 2010-09-18
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 46
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Anca_S
Dimensiune: 63kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Caracterul complex al serviciilor de marketing in agricultura, implica infiintarea asociatiilor de marketing ca suport de formare si perfectionare a calitatii profesionale a consultantilor in acest domeniu. Acesta este motivul pentru care este necesara o informare despre asociatiile de marketing in agricultura (AMA) cu privire la infiintarea, organizarea, functionarea, conducerea si dezvoltarea acestora.

Cursuri similare:

Asociatia de marketing sprijina patrunderea produselor pe piata nationala si internationala. gasind pietele cele mai avantajoase pentru producatorii asociati, respectiv sortimentele de produse care au o cerere reala. In numeroase situatii, specificul productiei agricole a determinat aparitia de intreprinderi industriale care sa valorifice produsele agricole din zona sau sa serveasca productiei agricole. Astfel, amplasarea fabricilor de conserve din legume si fructe in apropierea bazinelor legumicole, pomicole si viticole:

(Vadeni, Baiculesti, Valea Rosie, Arad, Carei, Cotnari, Valenii de Munte), a fabricilor textile in ariile de cultura a inului si canepii (Gheorghieni, Beclean, Adjud), de crestere a ovinelor (Sibiu, Cisnadie, Brasov etc.), a celor de panificatie in ariile de cultura a cerealelor, a celor de industrializare a laptelui in ariile de crestere a bovinelor, constituie exemple edificatoare. Asociatiile de marketing ajuta producatorii asociati sa obtina venituri mai mari prin vanzarea unor cantitati mai mari de produse, de calitate mai buna, la preturi mai mari.

Prin asociatie se pot aduna cantitati mai mari de produse, care sunt apoi sortate, calibrate, depozitate, prelucrate, ambalate si transportate direct pe piata sau vandute cu ridicata. Se incheie contracte cu clientii pentru cantitati mai mari de produse si la preturi avantajoase. Piata de desfacere este mai sigura si mai stabila.

Prin asociere se reduc cheltuielile de productie deoarece se obtin cantitati mai mari de produse, in conditii de eficienta mai mare, datorita tehnologiilor mai bune folosite in comun de asociati. Pe aceeasi suprafata de teren productiile vor creste. Productia animaliera va creste atat cantitativ, cat si calitativ, prin imbunatatirea sistemului de furajare a animalelor si datorita cresterii numarului de animale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.