Atribuirea contractelor de achizitii publice

Trimis la data: 2010-07-03
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 108
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Corina_T
Dimensiune: 127kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In cadrul sistemului, autoritatile puterii publice si alte persoane juridice de drept privat ce desfasoara activitati in domeniul utilitatilor sunt denumite autoritati contractante si joaca rolul de cumparator. Acestea, dispunand de resurse financiare, incearca sa satisfaca nevoile comunitatii de produse, servicii ori lucrari publice prin atribuirea de contracte.

Cursuri similare:

Ministerul Finantelor Publice - organ de specialitate al administratiei publice centrale responsabil pentru indeplinirea functiei de verificare a aspectelor procedurale aferente procesului de atribuire a contractelor de achizitie publica.

Curtea de Conturi - este autoritatea publica a statului care exercita auditul extern in sectorul public in calitate de institutie suprema de audit.

ANRMAP - Autoritatea de reglementare in domeniul achizitiilor publice, prin Directia generala de control, verifica si avizeaza anunturile de intentie, de participare si de atribuire, verifica rapoartele de evaluare, emite acordul pentru incheierea contractului de achizitie publica in cazul in care controlul efectuat nu a evidentiat incalcari sau eludari ale legislatiei in domeniul achizitiilor publice, impune masuri corective, aplica santiunile si amenzile prevazute de lege pentru eludarea sau incalcarea prevederilor legislative in domeniul atribuirii contractelor de achizitie publica.

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, denumit in continuare Consiliu - este un organism independent cu activitate administrativ-jurisdictionala.
Tratatul pentru infiintarea Comunitatii Economice Europene, incheiat la 25 martie 1957, instituie cele patru libertati europene, respectiv: libera circulatie a marfurilor, libera circulatie a serviciilor, libera circulatie a persoanelor, libera circulatie a capitalurilor. Aceste patru libertati nu au ramas la nivel de concept, ci au fost transpuse in practica sub forma de principii. Astfel, in domeniul achizitiilor publice cele patru libertati s-au reflectat in mai multe principii care stau la baza atribuirii contractelor de achizitie publica.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.