Atributii si competente ale organismelor de conducere a SEN

Trimis la data: 2010-07-09
Materia: Electotehnica
Nivel: Facultate
Pagini: 25
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Emil_R
Dimensiune: 54kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In baza ordonantei de urgenta (OUG) nr. 29/22.10.1998 s-a infiintat Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (A.N.R.E.), institutie publica autonoma, de interes national, cu personalitate juridica, care este abilitata cu urmatoarele competente:
a) emite, acorda, suspenda sau retrage autorizatiile si licentele pentru agentii economici existenti in sectorul energiei electrice si termice, precum si pentru cei care vor aparea ca urmare a deschiderii pietei de energiei electrica si termica;
b) stabileste criteriile si metodele pentru calculul tarifelor si al preturilor in sectorul energiei electrice si termice;

Cursuri similare:

Codul tehnic al retelei electrice de transport (Codul RET) si al retelei electrice de distributie (Codul RED) este elaborat de Compania Nationala de Electricitate S.A. in conformitate cu prevederile OUG nr. 63/28.12.1998, art.12, 13, 14 si 15, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 519/30.12.1998, privind energia electrica si termica, precum si ale OUG nr. 29/22.10.1998, art. 5 litera e si art. 6 literele e, f si p, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei

nr.407/27.10.1998, privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei - A.N.R.E (denumita in continuare Autoritatea Competenta).
Codul tehnic al retelelor electrice de distributie: colectie de reglementari cu caracter tehnic prin care se stabilesc reguli si proceduri obligatorii pentru toti participantii la piata energiei electrice, pentru planificarea, dezvoltarea, exploatarea si intretinerea retelelor electrice de distributie.

Codul tehnic al retelelor electrice de transport: colectie de reglementari cu caracter tehnic prin care se stabilesc reguli si proceduri obligatorii pentru toti participantii la piata energiei electrice, pentru planificarea, dezvoltarea, exploatarea si intretinerea retelelor electrice de transport.
Terminologia utilizata in codurile tehnice ale RET si RED este prezentata in tabelul 1 (in ordine alfabetica).

Compania Nationala de Electricitate S.A. presteaza, in calitate de Operator de Transport, serviciu public pentru toti utilizatorii retelei electrice de transport, permitand accesul nediscriminatoriu la reteaua electrica de transport, potrivit legii, oricarui solicitant care indeplineste cerintele tehnice prevazute in Cod.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.