Audit fiscal

Trimis la data: 2010-06-08
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 31
Nota: 9.47 / 10
Downloads: 61
Autor: Tudor Florescu
Dimensiune: 35kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Audit - Se intelege prin audit:examinarea profesionista a unei informatii in vederea exprimarii unei opinii independente prin raportarea la un criteriu sau standard de calitate;o cercetare in scopul producerii unei judecati independente cu referinta la normele de evaluare in vederea aprecierii abilitatii sau eficacitatii sistemelor si procedurilor unui agent economic; un examen obiectiv al unui element cu scopul de a exprima o opinie sau de a obtine o concluzie asupra obiectului auditului;

Cursuri similare:

Auditul financiar este:
1. - o examinare independenta ( expresie de opinie ) a bilantului contabil efectuata de un auditor in conformitate cu orice obligatie relevanta;

2. - aport de credibilitate asupra informatiilor contabile publicate de unitatea patrimoniala. Pentru persoanele exterioare agentului economic avizul unui profesionist independent asupra documentelor financiar-fiscale constituie cea mai buna indicatie asupra gradului de incredere pe care il poate acorda acestora.

El presupune o examinare completa a documentelor si actelor justificative si fiscale si are scopul de a arata daca aceste documente prezinta corect situatia financiara si fiscala a agentului economic si rezultatul operatiunilor privind perioada certificata. Fara acest aviz documentele pot fi puse la indoiala sub aspect real si juridic.
3. - o revedere critica pentru evaluarea unei situatii financiare determinate;

4. - o examinare efectuata de un profesionist in vederea exprimarii unei opinii motivate asupra:validitatii si corectei aplicari a procedurilor interne stabilite de conducerea unitatii ( auditul intern)
imaginii fidele a patrimoniului, situatiilor financiare si rezultatelor obtinute;

Imaginea fidele este asociata cu regularitatea si sinceritatea contabilitatii si a documentelor. Regularitatea presupune conformitatea cu regulile si procedurile contabile actuale. Sinceritatea presupune aplicarea cu buna credinta a regulilor , procedurilor contabile si fiscale in functie de cunoasterea pe care responsabilii contabili trebuie sa o aiba despre realitatea si importanta operatiilor, evenimentelor din unitate.

5. - el necesita o metodologie de examinare care sa asigure opinia independenta astfel incat sa apere in mod egal toti utilizatorii informatiilor: actionarii, statul, salariatii, bancile, bursele, debitorii, furnizorii, clientii.

6. - are ca obiectiv: reflectarea imaginii fidele a situatiilor patrimoniale si a rezultatelor financiare din bilant si contul de profit si pierdere;exprimarea unei opinii de a sti daca situatiile financiare prezinta o imagine fidela a activitatii agentului economic si a rezultatelor pentru exercitiul incheiat cu respectarea legilor in vigoare si a practicilor din tara in care se desfasoara;

asigurarea calitatii si coerentei sistemului contabil si de documente astfel incat sa se asigure certitudinea reflectarii in bilant si contul de profit si pierdere in mod corect, sincer a patrimoniului, situatiei financiare si rezultatelor obtinute;imbunatatirea utilizarii informatiilor contabile si a documentelor;aprecierea informatiilor si eficientei sistemului de organizare si informare;

7. - un control de atestare sau certificare a documentelor si evidentelor sistemului contabil;
Pentru auditori imbunatatirea sistemului de control intern aduce un ajutor clientilor sai si permite reducerea lucrarilor de audit intrucat are ca efect cresterea calitatii documentelor si informatiilor.
Controlul intern reduce lucrarile de rutina, verificarile mecanice asupra exactitatii inregistrarilor contabile si implica rationamentul si judecata, accentuarea examenului de ansamblu, analiza, evaluarea si sondajul statistic.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.