Auditatea sistemelor informatice financiar-contabile

Trimis la data: 2010-03-05
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 20
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Alexandra_P
Dimensiune: 39kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Disciplina isi propune sa asigure masteranzilor cunostinte aprofundate cu privire la auditarea sistemelor informatice financiar- contabile folosite de organismele economice pentru desfasurarea activitatilor in domeniu. Cuprinde tehnici si metode de auditare reprezentative, adaptate la caracteristicile sistemelor informatice financiar- contabile complexe folosite la ora actuala, activitatea de audit fiind permanent afectata de progresele din domeniul tehnicii de calcul si de utilizarea acesteia, pe scara larga, in desfasurarea activitatilor economice.

Cursuri similare:

Practica este directionata catre sisteme informatice financiar- contabile implementate intr-un numar mare de organisme economice care au ca obiect de activitate productia de bunuri sau prestarea de servicii, modul de auditare al sistemelor informatice respective fiind, in fond, independent de domeniul economic in care sunt integrate.
Pentru a oferi cursantilor o viziune de ansamblu asupra auditarii sistemelor informatice din domeniul financiar-contabil, disciplina trebuie corelata cu disciplinele fundamentale specifice facultatii de Management Financiar- Contabil si cu disciplinele de informatica studiate.

La nivel de sinteza, sunt prezentate conceptele fundamentale si tehnicile de auditare a sistemelor informatice uzual folosite in procesul de audit al unui sistem informatic economic, inclusiv in auditarea sitemelor informatice financiar-contabile.Auditarea sistemului informatic financiar-contabil consta in verificarea si controlul activitatilor sistemului respectiv care este practic un caz particular de sistem informatic economic. Sistemul informatic economic fiind, la randul lui, un caz particular de sistem informatic, tehnicile si mecanismele de auditare a sistemelor informatice sunt valabile si pentru sistemele informatice economice, inclusiv pentru sistemele financiar- contabile.

De aceea, la nivel de sinteza se va discuta numai despre auditarea sistemelor informatice, ca fiind mai cuprinzatoare.
Pentru a intelege procesul de audit al sistemului financiar- contabil, ca sistem economic, trebuie facuta distinctie intre auditul activitatilor economice desfasurate in cadrul unui organism economic si auditul sistemului informatic utilizat de organismul economic respectiv, pentru evidenta activitatilor desfasurate si a bunurilor sale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.