Auditul si planul strategic

Trimis la data: 2010-04-11
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 30
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Laurentiu_C
Dimensiune: 46kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Totusi, se impune sa fie facuta o precizare: din cand in cand devine obligatia auditorului sa verifice daca strategia aplicata la filialele (sucursalele) societatii este in concordanta cu cea aplicata la nivel de grup.
Scopul acestui capitol este de a prezenta pregatirea proiectelor strategice de marketing propuse si nu valoarea strategiei alese. Din contra, este sarcina auditorului sa se asigure ca aceste proiecte strategice sau planurile de marketing sunt elaborate conform normelor, pornind de la date viabile si ca diferitele analize efectuate au avut la baza informatii pertinente.
Pentru a realiza un obiectiv stabilit de conducere, marketingul trebuie sa-si elaboreze o strategie care va fi pusa in aplicare tocmai cu scopul de a atinge acel obiectiv. De regula, sunt posibile mai multe strategii, dar rezultatele pot diferi. Marketingul trebuie sa studieze aceste posibilitati punand accentul pe rezultatele scontate in termeni de segment de piata, cifra de afaceri, profit si sa indice necesarul de resurse in functie de fiecare propunere, ca si timpul necesar pentru obtinerea rezultatelor asteptate.

In raport cu aceasta schema si pentru a respecta principiile enuntate la inceputul capitolului, auditorul se poate situa in ipoteza in care, ca urmare a diverselor propuneri facute de departamentul de marketing, conducerea a ales deja. Ca urmare, obiectivul este o finalitate pentru toti si strategia aleasa, o axa preponderenta, inainte de atingerea obiectivului. Auditorul trebuie sa analizeze la timp si in corelatie cu curba marjei brute, curba pretului mediu de vanzare pentru acesti clienti cat si pe cea a celorlalti clienti. Orice neconcordanta intre cele doua curbe ale pretului mediu cauzata de forta potentiala a clientului se traduce, la nivelul marjei, printr-o scadere a acesteia.

Se impune deci, un control strict al conditiilor tarifare si, in special, a numarului de zile de creditare (a termenului de plata). Se recomanda o supraveghere sporita a acestor conturi si, eventual o ridicare a plafoanelor de lichiditati acceptate si chiar sa se impuna actiuni preventive. Orice incident major trebuie sa fie semnalat directiei comerciale pentru a fi luate masuri, dar si responsabilului de produs pentru a limita actiunile de promovare. Ar fi ineficient ca un distribuitor care beneficiaza de facilitati acordate de serviciul de marketing, pentru vanzari, sa nu-si respecte angajamentele financiare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.