Auditul si produsul

Trimis la data: 2010-04-04
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 38
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: John_P
Dimensiune: 55kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Produsul este primul element de marketing mix. Trebuie deci, ca atentia auditorului sa fie concentrata asupra acestui termen de "produs", care in acceptiunea cea mai generala cuprinde fie bunurile tangibile, cu existenta fizica, fie bunurile intangibile - serviciile.
Un produs va trebui imbunatatit si adaptat nevoilor si gusturilor consumatorilor. Toate actiunile in acest sens trebuiesc planificate si incluse in planul general de marketing, asa cum a fost specificat in sectiunea dedicata planului strategic de marketing. Politica de produs este evolutiva, demersul de audit trebuind sa se adapteze la aceasta particularitate.
Este clar ca gradul de tehnicizare al unui produs devine un element important in modificarea ponderii componentelor de marketing mix; implicarile marketingului si a cercetarii-dezvoltarii fiind invers proportionale.
Tabelul urmator (Tab.5.a.) reaminteste ca produsul, raspunsul intreprinderii la asteptarile pietei reprezinta elementul de marketing mix cel mai variat. Din acest motiv, modalitatile de elaborare si gestionare vor fi diferite.

In prezentarile din subcapitolele urmatoare vor fi reliefate o serie de orientari care trebuiesc adaptate la fiecare caz in parte. Intr-adevar, un astfel de studiu se incadreaza intr-un anumit context industrial in care societatile mari dispun de servicii structurate de cercetare-dezvoltare.
Lansarea unui produs nou se constituie ca un fapt semnificativ pentru orice intreprindere. Un asemenea eveniment are menirea de a dovedi modalitatea evolutiei sale si deci, perenitatea ei pe piata. Asa cum se observa din Tab.5.a. exista mai multe posibilitati de lansare a unui produs nou.

Lansarea unui produs nou nu inseamna intotdeauna descoperirea unui nou concept care va fi comercializat pe o alta piata (4), uneori fiind vorba despre adaptarea unui produs deja existent pe o piata noua (3), gasirea unui nou produs (2), eventual prin modificarea unuia deja existent, care va fi introdus pe o piata pe care actioneaza deja intreprinderea, sau repozitionarea unui produs existent pe o piata existenta.

Auditorul va trebuie sa vegheze daca resursele repartizate sunt utilizate conform destinatiilor. El trebuie sa propuna responsabililor de audit intern sa programeze misiunile de audit in mijlocul serviciilor de cercetare-dezvoltare (CD). Aceste interventii sunt absolut necesare, ele avand rolul de verificare a procedurilor utilizate pentru punerea la punct a noilor produse, ca si integrarea lor in planul strategic al intreprinderii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.