Auditul si responsabilul de proiect

Trimis la data: 2010-03-29
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 18
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ileana_D
Dimensiune: 38kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In capitolele si paragrafele precedente au fost analizate aspecte ale exercitarii functiei de marketing intr-o intreprindere producatoare de bunuri de consum individual sau de consum productiv. Devine insa necesara analiza unui alt element foarte important pentru punerea in practica a strategiilor posibile analizate deja si anume: atitudinea sefului grupei de produse. Aceasta functie este abordata punandu-se accent pe sistemul informational folosit si pe instrumentele existente care ii permit responsabilului de produs sa controleze executia si sa corecteze in caz de necesitate actiunile desfasurate pe parcursul realizarii programelor.
In asemenea cazuri, directia generala va solicita concursul auditorului pentru o mai buna solutionare a problemelor (responsabilitatilor) sefilor de produs. In unele state dezvoltate cu economie de piata, ca de exemplu S.U.A., a fost realizat un studiu bazat pe trimiterea de chestionare unui numar de peste 500 de sefi de produs ai intreprinderilor din diferite sectoare ale activitatii economice (alimentar, al bauturilor racoritoare, sanatate, etc.).

Misiunea auditului a fost determinata pornind de la suspiciunile directiunii generale. Aceasta avea impresia ca unii responsabili de produs isi consacra prea putin timp pentru cautarea de noi produse sau pentru asigurarea dezvoltarii produselor deja existente. Auditorul a confirmat aceasta stare de fapt: toti responsabilii de produs si-au exprimat dorinta de a consacra mai mult timp acestui domeniu al activitatii lor.

O parte dintre ei au considerat ca erau acaparati de indeplinirea altor sarcini cum ar fi: promovarea, previzionarea volumelor de vanzari etc., activitati pe care ei le socoteau de rutina. Din acest studiu a reiesit ca responsabilii de produs doreau cu adevarat sa se dedice mai mult publicitatii, definirii noilor produse si activitatilor normale de marketing si mai putin previziunilor, cercetarii si analizei (studii de piata).

De aceea devine necesar sa existe 3 nivele de planificare pentru timpul consacrat elaborarii lor, chiar daca sunt in detrimentul altor obligatii. Faptul ca se considera ca se dedica prea mult timp studiilor de piata nu inseamna ca acestea vor trebui omise, ci doar ca ele ar trebui sa fie efectuate sistematic sau mai des, chiar daca piata nu evolueaza prea rapid. La sfarsitul acestei verificari (analize) au fost intreprinse mai multe actiuni si anume:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.