Bacteriile

Trimis la data: 2013-02-23 Materia: Medicina Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: tanasemariana Dimensiune: 15kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Sunt organisme unicelulare, microscopice. Dimensiunea: 0,5 / 3-6, este variabila in functie de specie, varsta, este influentata de mediu (factori nutritive, mecanisme de aparare, antibiotice). Forma: bacteriile pot avea forma de coc (stafilococus, streptococci, pneumococi, meningococi) sau de bacil - se deosebesc prin capete care pot fi drepte, ascutite, rotunjite (cocobacini, vibrion, spiralati, spirochetele, actinomicete)
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Se grupeaza in functie de planuri in diplo, ciorchine, tetrad, sarcina
Formele caracteristice de asezare sunt sub forma de litere si in palisade. Structurile bacteriene sunt structure oblibatorii si structure facultative. Structurile obligatorii sunt nucleul, citoplasma, membrane citoplasmatica, peretele cellular. Structurile facultative sunt capsula, glicocalixul, slime layer, cilii pilii, endosporii.

NUCLEUL nu are membrane nuclear si nucleoli. Este situate in centru si legarea de membrane celulara se face prin mezozomi. Nucleul nu are acea membrane si este o structura bine definite deoarece AND-ul este strans infasurat de catre protein (topoizomeraze). CITOPLASMA este un system colloidal cu aspect neomogen, reprezinta 80%, cea mai importanta structura din interior este reprezentata de ribozomi.
PLASMIDELE BACTERIENE sunt AND dublucatenar extracromozomial, AND important deoarece poarta determinant de virulenta si rezistenta la antibiotice.

In afara citoplasmei structurile sunt deosebite in functie de felul bacteriei. Dupa coloratie structurile mov sunt gram-pozitive iar cele rosii sunt gram-negative, la cele gram-negative mai exista si membrane externe. Peretele gram-pozitiv se deosebeste de cel gram-negativ prin structura peptidoglicanului (format din peptide si glican).
Este constituita dintrun lipopolizaharid care contine lipoproteine si proteine de transport.

STRUCTURI FACULTATIVE
CAPSULA este o structura bine definita, compusa din polizaharizi, sunt capsule mari vizibile la microscopul optic si capsule mici vizibile la microscopul electronic. Au rol de protective a bacteriei fata de fagocitoza iar prezenta capsulei reprezinta ca bacteria este virulena.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.