Banca Mondiala

Trimis la data: 2010-05-06
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.98 / 10
Downloads: 0
Autor: Dana_D
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In1944,la Bretton Woods(S.U.A.),s-a decis crearea,alaturi de Fondul Monetar International,a Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD),care sa finanteze reconstructia tarilor europene prabusite dupa celde-al doilea razboi mondial. Misiunea sa initiala a fost sa ofere capital pe termen lung a celor tari a caror infrastructura fusese distrusa,intr-o vreme in care capitalul privat disponibil era prea putin sau chiar deloc.Ulterior, atunci cand economiile acestor state s-au refacut,BIRD si-a reorientat activitatea si catre tarile in curs de dezvoltare.
Ulterior,B.I.R.D.a fost completata cu alte trei organisme,impreuna cu care formeaza "Grupul Bancii Mondiale".Aceste organisme sunt:Corporatia Financiara Internationala(CFI),creata in anul1956,Asociatia Internationala pentru Dezvoltare(AID),creata in1960 si Agentia de Garantare Multilaterala a Investitiilor(MIGA)infiintata in anul 1988.Scopul tuturor acestor institutii este acela de a contribui la propasirea economica a tarilor in curs de dezvoltare prin finantarea unor proiecte din sectorul public si privat al acestor tari si prin acordarea de asistenta tehnica si economica.

B.I.R.D. are in present 184 de tari membre.Calitatea de membru BIRD e conditionata de apartenenta la FMI:orice tara poate adera la BIRD numai daca e membra a Fondului.Din 1947 Adunarea Generala a ONU i-a acordat statutul de "institutie specializata". Sediul Bancii Mondiale se afla la WashingtonD.C.B.I.R.D a fost infiintata ca institutie geamana a FMI.Principalele obiective ale B.I.R.D .sunt urmatoarele:
sprijinirea reconstructiei si dezvoltarii tarilor membre,prin inlesnirea investitiilor de capitaluri in scopuri productive,inclusive refacerea economiilor distruse de razboi,precum si dezvoltarea aparatului de productie si a resurselor din tarile mai putin dezvoltate

incurajarea investitiilor straine private,prin intermediul garantiilor oferite sau participarii la imprumuturi de capital.In situatia in care capitalul privat nu este disponibil in conditii rezonabile,Banca urmeaza sa procure mijloace financiare pentru scopuri productive in conditii mai avantajoase,fie din capitalul sau propriu,fie din mijloacele financiare atrase sau alte surse;stimularea dezvoltarii echilibrate de lunga durata a comertului international si mentinerea unor balante de conturi echilibrate,prin inlesnirea investitiilor internationale facute pentru dezvoltarea resurselor productive ale membrilor,contribuind astfel la sporirea standardului de viata si imbunatatirea conditiilor de munca din tarile membre;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.