Baze de date

Trimis la data: 2012-09-24
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.79 / 10
Downloads: 0
Autor: andreea_zahy
Dimensiune: 370kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Asa cum am mai spus, controalele constituie elementele componente ale unui formular sau raport care afiseaza date, efectueaza actiuni si permit vizualizarea si lucrul cu articole care imbunatatesc interfata utilizator, cum ar fi etichetele si imaginile. Controalele sunt de mai multe tipuri: - legate, nelegate si calculate. Controalele legate sunt controale care afiseaza in formular date stocate in tabele, fiind legate de campurile din tabelul sau interogarea sursa de date a formularului. Ele se creeaza automat avand tipul de date din tabel, sau se pot crea ulterior sub forma unor casete text asociate cu campuri din tabele sau interogari.

Cursuri similare:

Controalele nelegate nu sunt asociate cu campuri din tabele sau interogari. Ele pot fi etichete ale campurilor, sau alte texte suplimentare, linii sau dreptunghiuri decorative, etc. Controalele calculate sunt casete text in care se efectueaza calcule folosind functii de diferite tipuri.Controalele pot fi create manual numai in modul Proiectare prin intermediul casetei de instrumente Toolbox. Astfel din fereastra Toolbox se selecteaza butonul corespunzator controlului dorit; apoi se descrie, cu ajutorul mouse-lui, o zona dreptunghiulara pe suprafata formularului, definind astfel pozitia si dimensiunea noului control. Pentru controale mai complexe cum ar fi butonul de comanda, caseta lista sau caseta combinata se folosesc experti care se lanseaza dupa ce s-a definit pozitia si marimea controlului.

Controalele casetei de instrumente sunt urmatoarele:
Indicator (Select Objects) - Instrument folosit la selectarea controalelor Asistenti (Control Wizards) - Activeaza/dezactiveaza utilitarele Wizards folosite la generarea unor controale mai complexe (casete combinate, casete lista, grupuri de optiune, etc.).
Eticheta (Label) - Control cu continut fix, folosit pentru titluri, afisarea unor texte, etc. In general, Access genereaza cate o eticheta pentru majoritatea controalelor definite de utilizator.
Caseta text (Text Box) - Control utilizat pentru afisarea datelor si efectuarea de calcule.

Butonul de actiune (Command Button) - Executa anumite actiuni cum ar fi: inchiderea unui formular, deschiderea unui raport, tiparirea unui raport, gasirea unei inregistrari etc.Caseta lista (List Box) - Permite selectarea unei valori dintr-o lista.Caseta combinata (Combo Box) - Imbina proprietatile unei casete text cu cele ale unei casete de tip lista (permite atat editarea unei valori, cat si selectarea acesteia dintr-o lista derulanta). Caseta combinata este un control ce se foloseste frecvent pentru actualizarea cheilor externe.

Butonul-comutator (Toggle Button), Butonul de optiune (Option Button), Caseta de validare (Check Box). Sunt controale folosite pentru editarea unor valori de tip logic (Yes / No, On / Off, True / False).
Grupul de optiune (Option Group) - Este un control folosit pentru afisarea unui set de alternative.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.