Bazele comertului

Trimis la data: 2012-09-23
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 256
Nota: 5.42 / 10
Downloads: 0
Autor: miruna1981
Dimensiune: 1469kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Prin locul pe care il ocupa in economie, prin functiile sale economice si
sociale si prin importanta sa ca instrument de dezvoltare locala, comertul este un factor indispensabil al bunastarii oamenilor. Mai mult, intr-o economie guvernata de egitatile pietei, comertul trebuie privit ca un instrument eficient de reglare a mecanismelor economice, fiind cel ce organizeaza de fapt confruntarea dintre cerere si oferta, asigurand astfel materializarea acesteia in acte de vanzare-cumparare.

Cursuri similare:

interior, in particular, mai ales in conditiile tranzitiei prelungite, dobandeste o importanta cu totul deosebita. Cunoasterea unei asemenea problematici prezinta un interes deosebit pentru toti aceia care au tangenta cu acest sector de activitate, cu atat mai mult pentru studentii facultatilor cu profil economic. Este, de fapt, obiectivul pe care si-l propune lucrarea de fata, autorul incercand sa prezinte studentilor elementele de baza pe care le presupune un curs
de "Bazele comertului".

Fundamentarea cursului se bazeaza pe studiul si analiza critica a unor materiale de referinta in domeniu - tratate, carti, cursuri, articole etc. -, dar mai ales pe o experienta relativ indelungata a autorului in domeniu, atat in activitatea practica - de executie si de conducere -, cat si in cea didactica. In acelasi timp, de mare folos in
elaborarea cursului mi-au fost discutiile, de multe ori contradictorii, purtate cu colegii din catedra de specialitate a Universitatii Spiru Haret, precum si opiniile interesante ale studentilor mei care au audiat cursul in ultimii sapte-opt ani.

Tuturor acestora le sunt recunoscator. O mare parte din problemele abordate in lucrarea de fata au facut obiectul unor
lucrari anterioare ale autorului - articole, referate, studii, comunicari - publicate in reviste de specialitate sau sustinute la diferite manifestari stiintifice, o parte dintre
acestea urmate de discutii, de schimburi de opinii, de confruntari chiar, de cele mai multe ori eficiente, cu o serie de oameni interesati de problematica pe care o presupune comertul nostru interior.

Desigur, cursul se adreseaza, in primul rand, studentilor Facultatii de
Marketing si Comert Exterior din cadrul Universitatii Spiru Haret, fiind insa util si studentilor altor facultati cu profil economic, in cadrul carora se studiaza comertul interior. De asemenea, consider ca problematica abordata raspunde unor preocupari ale celor ce-si desfasoara activitatea in comert.

Sperand ca lucrarea de fata va suscita interes din partea cititorilor si fiind convins ca exista rezerve in imbunatatirea ei, astept eventualele observatii si sugestii, chiar daca unele dintre acestea ar putea sa fie critice, urmand sa le am in vedere la o eventuala editie viitoare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.