Bazele statului si dreptului

Trimis la data: 2014-02-24
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 19
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: ana01
Dimensiune: 47kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
1.1. Consideratii generale privind disciplina "Bazele statului si dreptului".Pentru a defini disciplina "Bazele statului si dreptului" este necesar de a privi mai larg la notiunea de stiinta. Stiinta apare ca o totalitate de cunostinte despre tot si despre toate.Stiinta este un ansamblu sistematic de cunostinte despre natura, societate si gandire acumulat pe parcursul unui timp indelungat prin diverse metode, experimente, procedee exprimate in concepte, teorii, doctrine.

Cursuri similare:

"Bazele statului si dreptului" apare ca o stiinta social-juridica axata pe realitatile politice si juridice existente ce are la baza studierea statului si dreptului in conexitatea si complexitatea lor. Stiinta este foarte complexa si include in sine cunostintele dobandite de omenire pe parcusul mai multor ani.

"Bazele statului si dreptului" ca disciplina de studiu este o parte componenta a stiintei, ce se refera la cunostintele cele mai importante legate de realitatea juridica a societatii.Oricare stiinta pentru a fi o stiinta in sensul deplin a cuvantului are nevoie de un obiect de studiu si de o baza metodologica de cercetare.Obiectul de studiu a stiintei da raspuns la intrebarea: Ce studiaza stiinta data? Insasi denumirea discipinei da raspuns la aceasta intrebare: dreptul, statul in complexitatea lor, raspunzand la intrebarile: Cum si de ce statul si dreptul au aparut? Prin ce etape de dezvoltare au trecut? Ce au devenit azi? Ce pot deveni miine? Sunt cercetate si principalele categorii juridice: norma juridica, raportul juridic, raspunderea juridica si, actul juridic.

Obiectul de studiu nu ramane neschimbat el permanent se modifica. Acest lucru se face prin excluderea unor fenomene din obiectul de studiu • completarea obiectului cu noi fenomene.Disciplina "Bazele statului si dreptului" predata la facultatea de Tehnologie si Management a Industriei Alimentare isi propune un obiect de studiu largit ce va cuprinde aspecte importante din toate ramurile dreptului: drept constitutional, drept administrativ, drept civil, drept penal, drept agroalimentar, dreptul muncii, dreptul familiei.

Baza metodologica a stiintei da raspuns la intrebarea: cum si in ce mod este studiat obiectul? Include diverse metode, mijloace, procedee care sunt puse la baza in procesul de cercetare a obiectului. Preocuparea pentru recunoasterea metodei a dus la aparitia stintei despre metoda - a metodologiei. Metodologia reprezinta sistemul celor mai generale principii de investigatie, deduse din sistemul celor mai generale legi obiective.Disciplina "Bazele statului si dreptului" se conduce in cercetarea obiectului de asemenea metode cum ar fi: metoda logica, metoda istorica, metoda comparativa, metoda sociologica, metoda experimentala.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.