Bazele tehnologiei informaticii

Trimis la data: 2010-08-11
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 19
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Robert_S
Dimensiune: 150kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
- reprezinta acea componenta a sistemului electronic de calcul in care se stocheaza intructiunile programelor aflate in curs de executie, datele de prelucrat, rezultatele intermediare si finale ale procesului de prelucrare.
Timpul de acces la memoria interna trebuie sa fie mai mic sau cel mult egal cu timpul necesar Unitatii Centrale de Prelucrare pentru a executa o instructiune.
Dispozitivele fizice din care e construita memoria interna trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:
sa fie constituita din materialele care au doua stari stabile (pentru a putea reprezenta informatia in forma binara)

Cursuri similare:

Memoria EDO-DRAM (Extended Data Out DRAM) funtioneaza ca o memorie DRRAM clasica, dar care a adaugat la intrarea fiecarei linii de adresa un circuit care autorizeaza incarcarea in memorie a unei noi adrese fara sa astepte semnalul de validare al citirii anterioare.
Timpul dintre doua lecturi se numeste ciclu (stare) de asteptare. In felul acesta ciclul de asteptare se reduce foarte mult, iar memoria EDO-DRAM, la o rata de transfer egala cu FPM, e cu 30% mai rapida decat FPM.

Memoria BURST-EDO-DRAM (BEDO-DRAM). Incepand cu procesorul 486, firma Intel a adaugat un nou cip de meemorie care realizeaza operatiile de citire si scriere de cate 4 cicluri = BURST. Functioneaza la o frecventa a placii de baza de 66 MHz, are un ciclu de asteptare de 0 si un timp de acces de 52 nsMemoria SRAM este o memorie DRAM sincrona. Spre deosebire de memoria DRAM acest tip de memorie e destinat afisajului, functioneaza sincron cu procesorul, ceea ce elimina ciclcul de asteptare. Are un timp de acces de 5-6 ns si o frecventa aplacii de baza de 100MHz.

Firmele Samsung, NEC, Toshiba au dezvoltat o specificatie a acestei meorii numite DDR-SDRAM (Double Data Rate) sau SRAM II, care dubleaza rata de transfer a actualelor memoriei SRAM. Are o rata de transfer de 1.66 GB/s si o frecventa de 133MHz.Memoria RDRAM (Rambus DRAM) este o memorie care necesita controler special de memorie, fapt pentru care e utilizata la calculator pentru jocuri sau pentru adaptoarele grafice. Are o rata de transfer de 1.6 GB/s. Intel a dezvoltat o specificatie a acestei memorii, numita DR-DRAM (Direct Bus DRAM), care e prevazuta sa asigure o rata de transfer de 4,6GB/s, un timp de acces mai mic de 5 ns si o frecventa de 133 MHz.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.