Bilantul contabil si contul de profit si pierdere

Trimis la data: 2010-05-08
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 8.08 / 10
Downloads: 263
Autor: Imre Ionescu
Dimensiune: 19kb
Voturi: 9
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Bilantul contabil: procedeu specific al metodei contabilitatii, prin care este reflectata pozitia financiara a intreprinderii la un moment dat (sau situatia tuturor elementelor patrimoniale la un moment dat).
Astfel bilantul contabil, evidentiaza, sub raport valoric, echilibrul existent intre bunurile economice si sursele lor de finantare, respectiv este o lista a tuturor activelor controlate de intreprindere si a tuturor datoriilor intreprinderii.Termenii prin care bilantul contabil realizeaza modelarea patrimoniului, sunt cei de activ, capitaluri proprii si datorii.

Cursuri similare:

Contul de profit si pierdere este o lista a cheltuielilor si veniturilor intreprinderii, clasificate dupa anumite criterii.
Veniturile reprezinta cresteri ale beneficiilor economice inregistrate pe parcursul exercitiului financiar sub forma de: intrari sau cresteri ale valorii activelor sau descresteri ale datoriilor, care se materializeaza in cresteri de capitaluri proprii (altele decat cele rezultate din contributia actionarilor).

Cheltuielile reprezinta diminuari ale beneficiilor economice inregistrate pe parcursul exercitiului financiar sub forma de: iesiri sau scaderi ale valorii activelor sau cresteri ale datoriilor, care se materializeaza in reduceri de capitaluri proprii (altele decat cele rezultate din distribuirea lor catre actionari).

Criteriul de recunoastere a veniturilor si cheltuielilor in contul de profit si pierdere este cel al contabilitatii de angajamente. Aceasta inseamna ca in contul de PP al exercitiului curent sunt cuprinse cheltuielile angajate in cadrul exercitiului nu cheltuielile platite; referitor la venituri sunt cuprinse veniturile dobandite nu veniturile incasate.

Ex1: daca in cursul exercitiului N exista venituri din vanzarea de marfuri in suma de 10.000.000lei, din care incasate 8.000.000lei, in contul de profit si pierdere va fi recunoscuta suma 10.00.000lei, drept venituri din vanzari de marfuri.Ex2: daca in cursul exercitiului N exista cheltuieli cu salariile datorate personalului in suma de 50.000.000lei, din care platite 48.000.000lei, in contul de profit si pierdere va fi recunoscuta suma 50.00.000lei, drept cheltuieli cu salariile.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.