Biocombustibili din biomasa

Trimis la data: 2010-04-30
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 14
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Stefania_P
Dimensiune: 239kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Gazul petrolier lichefiat este folositi cu succes ca si combustibili auto: dovedit fiind faptul ca emisiile provenite in timpul arderii acestui tip de combustibil sunt substantial mai mici decat in cazul folosirii combustibililor fosili. Pentru hidrogen se incearca inca gasirea unui motor adecvat pentru folosirea lui si a unei modalitati de manevrare usoara, dar inca nu a fost gasita o solutie sigura. Hidrogenul prezinta foarte multe riscuri din punct de vedere al securitatii nu poate fi stocat pe termen lung, este scump, dar este total nepoluant.
Combustibilii fosili produc emisii de dioxid de carbon cantitati mari 6,3 miliarde de tone pe an. Distrugerea padurilor agraveaza aceasta problema prin imbogatirea de humus a Pamantului care in fiecare an elibereaza aproximativ 1,6 miliarde de tone de doxid de carbon.
Padurile planetei si plantele contin aproximativ 560 miliarde de tone de carbon in timp ce solul si humusul contin aproxiamtiv 1,720 miliarde tone - totalul fiind de trei ori mai mare decat cantitatea de carbon continuta in atmosfera.

Emisiile de carbon de la autovehicule vor creste cu 28,3% pana in anul 2020 fata de 1990.
Uleiul vegetal pur - este obtinut prin presarea semintelor de plante (de exmplu: floarea soarelui, rapita etc.) si poate fi folosit ca atare sau rafinat. In 1900, Rudolf Diesel a " socat" inventatorii si cercetatorii prin utilizarea drept combustibil a uleiului din alune;
Rudolf Diesel declara: "motorul Diesel poate fi alimentat cu uleiuri vegetale si aceasta ar putea ajuta considerabil dezvoltarea agriculturii tarilor in care se utilizeaza"

Proiectele originale au fost modificate si s-a utilizat pentru motorul Diesel cel mai disponibil si cel mai ieftin combustibil.metoda de obtinere a bioetanolului este fabricarea lui din sfecla de zahar, acest biocombustibil urmand a fi amestecat cu benzina pentru a ajuta la reducerea emisiilor de dioxid de carbon din gazele de esapament. Bioetanolul mai poate fi obtinut de asemenea din grau.Folosirea bioetanolului are avantajul ca emisiile de dioxid de carbon scad cu aproximativ 50% fata de combustibilii obtinuti din titei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.