Biologie animala

Trimis la data: 2010-06-18
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 23
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Octavian_S
Dimensiune: 294kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Animalele au rol important in evolutia vietii pe Pamant.
Cunoasterea speciilor de animale permite intelegerea rolului pe care il indeplinesc populatiile acestora in structura si functionarea biocenozelor din diferite ecosisteme.
Speciile de animale nevertebrate cu schelet participa la formarea scoartei terestre.
Speciile care traiesc in sol (edafice) participa la formarea si mentinerea structurii si proprietatilor solului.
Unele specii aduc prejudicii sanatatii si economiei umane (ex. speciile de nevertebrate parazite la om si animalele de interes economic, speciile daunatoare plantelor).
Sistemul linean de clasificare este un sistem ierarhic, alcatuit din grupe numite taxoni; fiecare taxon reprezinta o categorie in care sunt incluse organisme ce prezinta caractere comune. Sistemul conventional propus de Linnaeus pentru denumirea speciilor poarta numele de sistemul binomial sau nomenclatura binomiala (binara). Conform acestei nomenclaturi fiecarei specii i se atribuie un nume latin sau latinizat format din doua cuvinte: primul reprezinta numele de gen, iar cel de-al doilea numele de specie.

Linnaeus recunostea numai doua regnuri: Plantae, in care includea plantele si fungii si Animalia - animalele.
Taxonomia moderna se bazeaza pe nomenclatura binomiala si pe ierarhia categoriilor elaborate de Linnaeus, dar utilizeaza mai multe categorii taxonomice principale (regn, filum, clasa, ordin, familie, gen, specie) si ia in considerare, in scopul clasificarii, filogenia sau istoria evolutiva a organismelor. Taxonomistii moderni recunosc multe organisme care nu pot fi clasificate conform sistemului linean in doua regnuri, de aceea sistemul a fost completat in timp prin adaugarea de noi regnuri.

Noul sistem de clasificare - clasificarea in domenii, bazat pe compararea secventelor de ARN ribozomal la diferite organisme in scopul determinarii originii lor comune.Alternative moderne ale clasificarii in domenii:sistemul in doua domenii: Prokariota (Monera) si Eukaryota;
sistemul in 6 regnuri: Archaebacteria, Eubacteria, Protista, Fungi, Plantae si Animalia; sistemul in 3 domenii (cel mai recent): Archaea, Bacteria si Eukaryota, cu 4 regnuri: Protista, Fungi, Plantae, Animalia.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.