Biologie vegetala

Trimis la data: 2010-06-15
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Emil_L
Dimensiune: 26kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Celula- este unitatea functionala si functionala a materiei vii.este un sistem biologic deschis aflat intr un schimb permanent de materie si energie cu ned inconjurator.La plantele inferioare unicelulatre indeplineste toate functiile vitale ale trupului iar la cele multicelulare sunt specializate pt indeplinirea unor functii.
Diferenta dintre celula animala si vegetala
-peretele celular estre de consistenta rigida avand ca substanta de baza celuloza specifica regnului vegetal
Incluziuni ergastici lichide carcat regnului vegetal este vacuomul celular alc din vacuole celulare care dau incluziunile resp.la celulele tinere vacuolele sunt ca niste picaturi de dimensiuni mici cu vascozitate mare ;pt ca la celulele imbatranite sa confluze si sa urmeze o vacuola mare care impinge citoplasma si nucleul catre periferia cel.vacuolele contin un suc celular sau vacuolar repr de o solutie cu un continut complet de subst organice si anorganice incomplet cunoscut.vacuomul contine incluziuni ergastrice lichide f importante acizi organici glucide sapmine pigmenti vegetali antibiotice taninuri.

Protoplastul repr totalitatea constituientilor dintr o celula vie si consta in citoplasma nucleu cu nucleoli plasmalema RE aparat golgi mitocondrii plastide ribozomi.contine in structura chimica peste 60 elem chimice.
-microelemente : Mn Fe B Zn F
-ultramicroelemente : Co I Pb Hg Ag
-macroelemente : C H O N S P
principalii compusi chimici organici:proteine, lipide glucide
principalii comp anorganici : saruri minerale si apa
citoplasma vegetala este constituentul de baza al protoplastului si cuprinde in suspensie componentele vii si nevii ale cel veg.

Cu cat cel este mai imbatranita cu atat citoplasma devine mai redusa pana la o singura pelicula aderenta la perete instalandu se 2-3 vacuole mai mari separat printr un cordon citoplasmatic.citoplasma nu este uniforma dat. Prezenntei plasmidelor mitocondriilor.Nucleul este unul dintre cei mai importanti constituienti ai cel se gaseste in citoplasma se distruge greu cand cel este vie.Nucleolul formatiune intracelulara singulara sau multipla.

Tesutul este o grupare permanenta de celule identice cu aceleasi prigini sau de origini diferite care se gasesc intr o stare de interdependenta si indeplinesc obisnuit aceeasi functie.
Tesuturile false sunt tesuturi fara origine maristematica.
-cenobiul se intalneste la organisme inferioare care dupa diviziunea repetata a cel raman intr o masa comuna mucilaginoasa
-colonia celulara este o asociatie de celule care se deosebesc ca forma, structura si functii si care sunt legate print-un invelis gelatinos comnu si prin plasmodesme
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.