Biotehnologie

Trimis la data: 2009-02-14
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 7.28 / 10
Downloads: 43
Autor: Corina Bulugeanu
Dimensiune: 15kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Biotehnologia este aplicarea integrata a stiintelor naturale si ingineresti in scopul utilizarii tehnologice a organismelor vii, a celulelor sau parti ale acestora, pt obtinerea de bunuri si servicii.
Termenul de fermentatie provine de la verbul latin fervere=fierbere si descrie efectul actiunii drojdiilor asupra extractelor de fructe sau de cereale incoltite, acest aspect datorandu-se degajarii bulelor de CO2 care provine din descompunerea anaeroba a zaharurilor.

Cursuri similare:

Microbiologia industriala a extins termenul de fermentatie pt descrierea oricarui proces de obtinere a unui produs prin cultura in masa de microorganisme.Procesele enzimatice (de bioconversie) se utilizeaza la transformarea substratului in enzime inviro sau invitro (separat din celula).Definiti notiunea de substrat (mediu de cultura). Care sunt componentii sai principali si ce rol au in procesul biochimic?
Substratul=ansamblul (totalitatea) de substante necesare desfasurarii in bune conditii a unui proces biochimic. Componentii acestuia tre sa satisfaca necesitatile fiziologice ale microorg. si sa conduca la productivitati cat mai mari de metaboliti.

Subst. nutritive necesare dezvoltarii microorg. sunt in general solubilizate sau suspendate in apa. Componenti: sursa de C si energie; sursa de N; saruri minerale(micro si macroelemente).Sursa de N este indispensabila cresterii org., deoarece intra in componenta aminoacizilor, constituenti ai proteinelor. Desi N reprez. 79% din aer, extrem de putine org. sunt capabile de a asimila N molecular (ex.Azobacter,Clostridium,Rhizobium), intrucat in sist. lor enzimatic tre sa existe o azotaza sau nitrogenaza, care sa transf.

N molecular in forma ionica. Surse: Ureea, extractul de porumb(
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.