Bransamentul subteran

Trimis la data: 2009-05-15
Materia: Electotehnica
Nivel: Facultate
Pagini: 18
Nota: 9.92 / 10
Downloads: 0
Autor: Mara Tataru
Dimensiune: 28kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Bransamentul electric reprezinta instalatia de joasa tensiune destinata alimentarii cu energie electrica a unui consumator, executata de la linia electrica de distributie pana la contorul electric de la consumator. Domeniul de aplicare al proiectului se refera la executarea bransamentelor electrice subterane de joasa tensiune, utilizate pentru alimentarea cu energie electrica a consumatorilor care solicita puteri electrice mici (pana la 50 kW) pentru instalatiile de utilizare.

Cursuri similare:

Se enumera toate operatiile necesare la acest gen de lucrari, in scopul uniformizarii tehnologiei respective.Procesul tehnologic de executie a bransamentelor se refera doar la lucrarile realizate fara tensiune.
Domeniul de aplicare al proiectului se reflecta asupra lucrarilor noi si a reperatiilor capitale.Bransamentele se proiecteaza si executa numai in baza dosarelor preliminare depuse la intreprinderea furnizoare de energie electrica si aprobate de aceasta.

Dupa ce se va efectua studiile si masuratorile pe teren, intreprinderea furnizoare intocmeste devizele si notele de lucrari in vederea executarii bransamentului.Clasificarea bransamentelor
Bransamentul subteran asigura legatura in cablu de la reteaua electrica de distributie la nisa de bransament a abonatului.Bransamentele subterane se pot racorda direct din cablul principal de alimentare, cu ajutorul unui manson de derivatie, drintr-o nisa principala, sau dintr-o retea aeriana pentru alimentarea unor consumatori la care nu se pot realiza bransamente aeriene.

Bransamentele electrice subterane la abonati se realizeaza prin cablul electric subteran, care se leaga la cablul retelei de distributie de joasa tensiune cu ajutorul unui manson de derivatie sau la reteaua electrica aeriana cu ajutorul unei cutii terminale montate pe stalp.
Utilizare bransamentelor subterane se impune in special in zone urbane cladite si sistematizate, unde reteaua aeriana si respectiv bransamentele aeriene nu sunt indicate.

Nefiind expuse diversilor factori exteriori, bransamentele subterane prezinta o siguranta mai mare in functionare. Cablurile, dupa montare, numai permit un control vizual periodic, care sa previna eventualele defectiuni in exploatare. Din aceasta cauza, se impune ca pozarea si apoi exploatarea lor sa se faca in conditii tehnice corespunzatoare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.