Bunastarea copilului

Trimis la data: 2010-05-05
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 109
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Anca_H
Dimensiune: 177kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Bunastarea copilului, ca un domeniu de specialitate al asistentei sociale, a devenit mult mai complex decat in secolul al XIX-lea, cand fortele erau concentrate pe "salvarea" copiilor de parinti saraci sau violenti, plasandu-i pe acesti copii in institutii de un tip sau altul.
In timp, politicile si practicile in domeniul bunastarii copilului au dezvoltat un model (patern) care a evoluat gradual.
-Bunastarea copilului a devenit o forta dominanta si influenta in dezvoltarea profesiei de asistenta sociala.
Scopul primar al sectorului de bunastare sociala este sa consolideze/sustina viata de familie si in familie a copilului.
In cadrul bunastarii sociale, bunastarea copilului, in relatia cu copilul are un rol dublu:
furnizarea de servicii primare directe, adresate copiilor cu nevoi speciale
sustinerea si elaborarea unei politici pentru bunastarea tuturor copiilor.

Serviciile pentru bunastarea copilului reprezinta una dintre formele organizate de convingere a societarii despre valorile copilului si ale familiei si de asemenea despre drepturile copilului dea se dezvolta ca o fiinta umana si ca un viitor cetatea al societarii respective.
Asistenta sociala are un rol deosebit de important in realizarea conexiunii dintre copii, familii si bunastarea sociala.

Bunastarea copilului continua sa fie unul dintre domeniile din cadrul bunastarii sociale in care asistenta sociala este profesiunea dominanta.
Mai mult decat multe alte agentii/institutii sociale, institutiile pentru bunastarea copilului sunt/sau trebuie sa fie dotate si administrate de asistenti sociali care sa fie condusi de filozofia ca cea mai buna cale de a ajuta copiii este aceea de a sprijini, de a consolida si de a suplimenta eforturile familiilor.

Desi toti copiii trec prin aceleasi stadii de dezvoltare si crestere, nu toti parcurg aceste stadii in acelasi ritm. Viteza sau rata dezvoltarii depinde in mare masura de zestrea genetica a fiecaruia, de mediul in care sunt crescuti, de stimularea pe care o primesc , dar si de starea de sanatate pe care fiecare o are.
Un alt principiu al dezvoltarii se refera la faptul ca diverse domenii de dezvoltare (motor, senzorial, cognitive, emotional) nu sunt separate, ele interactioneaza reciproc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.