Caile principale si metodele de reducere a riscului

Trimis la data: 2009-05-31
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 9.91 / 10
Downloads: 0
Autor: Anonim
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Suprimand (anuland) riscul firma isi lezeaza dreptul de a primi venituri suplimentare legate de risc, intrucat situatia de risc presupune nu numai suportarea unor pierderi, cheltuieli ci si primirea de beneficii mult mai mari decat cele prognozate.
La asumarea de catre firma a riscului antreprenorial ea trebuie sa tina cont de urmatoarele momente:

Cursuri similare:

Diversificarea dupa cum am vazut din exemplele de mai sus i-si are si riscurile sale deoarece pa langa resursele necesare implica cunoasterea atat a concurentilor potentiali cat si a procesului specific domeniului de activitate. In conditiile de globalizare tarile cu economie in tranzitie duc lipsa de tehnologii performante, resurse manageriale si investitionale ceea ce face ca diversificarea pe orizontala sa fie prea costisitoare si neeficienta marind considerabil riscul concurential.

Clasificarea propusa permite antreprenorilor sa determine caracterul afacerii propuse si sa-si faca alegerea.
In cazul cand conform analizei prin intermediul regulii 5 "c", pe antreprenor il aranjeaza viitorul partener, in fata lui apare alta problema si anume cea legata de alcatuirea corecta a contractului de afaceri, prin intermeiul caruia s-ar putea reduce sau diminua un sir de riscuri.In tabelul de mai jos sunt propuse unele actiuni ce pot fi intreprinse de antreprenor pentru diminua riscurile potentiale la etapa negocierii si parafarii contractelor de afaceri.

Sursa principala de scurgere a tainei comerciale o reprezinta oamenii. Prin urmare probabilitarea de obtinere a informatiei confidentiale prin utilizarea a asa modalitati ca mituirea lucratorilor, santajarea, atragerea lucratorilor firmei constituie - 43%. Utilizarea modalitatii de extragere a informatiei de la lucratori constituie - 24%; prin patrunderea in reteaua de calculatoare - 18%; prin furtul de documente - 10%; prin ascultarea convorbirilor telefonice - 5%. Deci personalul intreprinderii, pe de o parte, reprezinta resursa de baza care asigura existenta si dezvoltarea companiei, iar pe de alta parte, unii lucratori in virtutea anumitor circumstante pot deveni surse de scurgere a informatiei confidentiale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.