Calitatea dezvoltarii si proiectarii

Trimis la data: 2010-04-24
Materia: Electotehnica
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 9.84 / 10
Downloads: 0
Autor: Larisa_A
Dimensiune: 34kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Din multitudinea de activitati care se parcurg pe spirala calitatii, de la lansarea necesitatii unui produs/serviciu pana la realizarea, utilizarea si casarea lui de catre beneficiar, activitatile legate de stabilirea conceptiei, proiectare si dezvoltare pana la declansarea productiei, au cea mai mare importanta in obtinerea calitatii produsului solicitat.
Acest lucru este astazi pe deplin recunoscut de catre toti factorii, intrucat credibilitatea, dezvoltarea si in final chiar supravietuirea unei intreprinderi depinde de capacitatea sa de a furniza in permanenta produse/servicii competitive in termen de:
Toti acesti factori depind, in primul rand, de rezultatele activitatilor din perioada cercetarii-AZproiectarii-dezvoltarii, deoarece orice scapari din aceasta perioada cer eforturi ulterioare foarte mari pentru eliminarea lor, sau chiar, pot conduce la compromiterea produsului si a intreprinderii.
Tinand seama de volumul impresionant de munca care trebuie depus, de multitudinea specialistilor care participa la realizarea unui nou proiect, apare cu toata claritatea, complexitatea deosebita pe care o ridica conducerea eficienta a procesului de cercetareAZ-proiectare-dezvoltare, cu atat mai mult cu cat trebuie sa se ia in considerare:

de la inceput si simultan, urmatoarele elemente: umane, tehnice, riscurile, costurile implicate si termenele avute la dispozitie.
Dupa modul in care sunt tratate aceste elemente aparent diferit, dar care se interconditioneaza, rezulta in final calitatea intregului proces si deci a documentatiei care va sta la baza lansarii productiei.
Intrucat problemele legate de stabilirea conceptiei si desfasurarea proiectarii sunt numeroase si extrem de diverse, a caror rezolvare depinde in mare masura si de maiestria factorilor de conducere, in expunere se vor aborda numai acele elemente care au rol hotaraator in angajarea si desfasurarea cu succes a lucrarilor.

3.1 Locul si rolul cerintelor/specificatiilor si al proiectarii
In urma analizei activitatilor care se parcurg de catre un produs, de la lansarea ideii de realizare, formularea cerintelor si stabilirea specificatiilor, proiectare, fabricatie, utilizare si casare, se poate evidentia faptul ca primele doua (formularea cerintelor si proiectarea) au un rol fundamental in realizarea unui produs competitiv.
Pe timpul sedintei se va demnostra acest lucru.

Ca urmare performantele produsului depind direct de activitatea de proiectare si cele mai mici scapari, inadecvari sau solutii insuficient de aprofundate pot genera intarzieri si mari greutati in fabricatie, iar produsul nu va putea satisface in totalitate asteptarile beneficiarului. Diagrama din fig. 2 ilustreaza deosebit de convingator acest lucru.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.