Calitatea in modelul traditional de management

Trimis la data: 2010-05-25
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: Stefan_S
Dimensiune: 144kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Se disting 3 aspecte principale:
1. Conducerea la nivelurile cele mai inalte nu este oficial antrenata in
problemele de calitate. Calitatea este considerata in acest caz, ca un aspect tehnic
de competenta exclusiva a specialistilor.
2. Activitatea factorilor de decizie nu este evaluata pentru nivelurile
calitative obtinute de intreprindere si ca urmare, nu constituie un factor prioritar
pentru conducere.
3. Conducerea prefera adesea sa sacrifice calitatea cand aceasta intra in
conflict cu costurile si livrarile la termen.
Se disting 5 aspecte:1. Calitatea nu este importanta atat timp cat nu se transforma intr-oproblema. Se intervine doar daca apare o problema, iar interventiile sunt scurte sivizeaza strict rezolvarea problemei.
2. Calitatea are un nivel optim al costului, care nu se admite a fi depasit.In managementul traditional, produsul de calitate presupune cost ridicat.In realitate, calitatea redusa conduce la costuri mari prin numarul de rebuturisi remedieri, de service post-vanzare, de costuri datorate vanzarii lente.

Calitatea ridicata, determina cresterea costurilor pe seama tehnologiilor maiperformante, echipamentelor tehnologice mai scumpe, materialelor mai bune.Deci, curba cost/calitatea are o reprezentare parabolica cu minimul la unanumit nivel de calitate.Principalele 4 aspecte sunt:1. Predomina "misiunea" functionala a calitatii.
Activitatile ce vizeaza imbunatatirea calitatii, limitate la calitatea produsului,revin unui grup de persoane, adica exista specialisti in calitate carora le revineraspunderea asupra calitatii.

Exista astfel o separare intre productie si control care determina pierdereainteresului sefilor intermediari si a operatorilor de calitate.
2. Se considera ca principala cauza a noncalitatii este lipsa de interes si deaceea responsabilitatea pentru noncalitate se atribuie operatorilor si sefilor directi(maistrii, sefi ateliere), deci angajatilor de la nivelul de jos al ierarhiei.3. Activitatile de prevenire a defectelor sunt limitate. De regula activitatile
pentru calitate sunt: verificarea (inspectarea) si controlul.
Determinarea cauzelor este scazuta la toate nivelurile.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.