Caracteristicile mecanice ale motorului de curent continuu cu excitatie mixta

Trimis la data: 2010-06-28
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Adina Moldovescu
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
1.Notiuni teoretice
Motorul de curent continuu cu excitatie mixta are un comportament ce se situeaza intre cel al m.c.c. cu excitatie derivatie si cel al m.c.c. cu excitatie serie. La acest motor fluxul total de excitatie-iSt- este produs atat de infasurarea serie cat si de cea derivatie. In cazul cand cele doua fluxuri au acelas sens, ele se aduna si vom spune ca avem un montaj mixt aditional, iar daca au sensuri contrare ele se scad fiind vorba de un montaj mixt diferential.

Cursuri similare:

In ecuatiile de mai sus s-a neglijat caderea de tensiune la perii(in jur de 2V.In cazul montajului mixt diferential, infasurarea de excitatie derivatie este cea principala, iar cea serie este auxiliara, avand rolul de mentinere a turatiei strict constante indiferent de sarcina.

In cazul montajului mixt aditional, infasurarea de excitatie serie este principala,iar cea derivatie auxiliara, ea avand rolul de-a elimina ambalarea motorului la pierderea accidentala a sarcinii.Din analiza ecuatiilor (1) si (2) se observa ca la mers in gol viteza maxima este:0=U/Kd ;d-fluxul produs de infasurarea derivatie.La cupluri mici avem o variatie mare a vitezei unghiulare cu sarcina, iar la cupluri apropiate de cel nominal motorul se comporta ca un motor cu excitatie derivatie.

3.Chestiuni de studiat
a)Se va ridica caracteristica mecanica naturala a m.c.c cu excitatie mixta;
b)Se vor ridica caracteristicile artificiale de tensiune;
c)Se vor ridica caracteristicile reostatice;

4.Modul de lucru
Se vor alege reostatele si aparatele de masura corespunzatoare si se va executa schema de montaj.La pornirea motorului de curent continuu se va pozitiona reostatul de pornire Rp pe pozitia maxima.a)Pentru ridicarea c.m.n. se va scoate treptat din circuitul indusului reostatul de pornire Rp.Se va stabili daca este cazul U=Un.Se va citi turatia motorului pentru Ia=0,25In si pe urma la diferite valori ale curentului Ia>0,25In, obtinute pentru diferite valori ale curentului de excitatie a generatorului sincron Ieg. Se va completa tabelul si se va ridica graficul.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.