Caracteristicile mecanice ale motorului de curent continuu cu excitatie derivatie si separata

Trimis la data: 2010-07-15
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Adriana Militaru
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
1.Notiuni teoretice
Caracteristicile mecanice reprezinta dependenta =f(M), in anumite conditii (-viteza unghiulara, M-cuplul) si sunt urmatoarele:caracteristica mecanica naturala, caracteristicile mecanice artificiale de tensiune, caracteristicile mecanice artificiale de flux si caracteristicile mecanice reostatice.

Cursuri similare:

Deoarece atat la motorul de cc. cu excitatie separata cat si la cel cu excitatie derivatie, circuitul de excitatie este independent de circuitul indusului (cel derivatie avand doar aceeasi sursa de alimentare pentru cele doua circuite), comportamentul celor doua tipuri de motoare este identic.

4.Modul de lucru
Se vor alege reostatele si aparatele de masura corespunzatoare si se va executa schema de montaj.La pornirea motorului de curent continuu se va pozitiona reostatul de pornire Rp pe pozitia maxima, reostatul de excitatie Rex pe pozitia de minim (in acest caz fluxul este cel nominal), iar curentul de excitatie al generatorului sincron Ieg=0 sa fie zero.

a)Pentru ridicarea c.m.n. se va scoate treptat din circuitul indusului reostatul de pornire Rp.Se va stabili daca este cazul U=Un.Se va citi turatia motorului la mers in gol si pe urma la diferite valori ale curentului Ia din indus, obtinute pentru diferite valori ale curentului de excitatie a generatorului sincron Ieg. Se va completa tabelul si se va ridica graficul.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.