Caracteristicile sistemelor ecologice

Trimis la data: 2009-02-25
Materia: Ecologie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.81 / 10
Downloads: 0
Autor: Valentin_C
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Ecologia se ocupa de studiul sistemelor supraindividuale.In ecologie se lucreaza cu date statistice.Orice sistem supraindividual are un caracter istoric.
Sistemele ecologice au o evolutie in timp intrucat mostenesc o serie de caractere de la sistemele precedente pentru intelegerea directiei spre care se indreapta un ecosistem este necesara studierea evolutiei sale in perioada precedenta.

Cursuri similare:

Caracterul informational: fiecare sistem cuprinde o anumita cantitate de informatie reprezentata prin informatie mostenita de la sistemele din care descinde si informatia dobandita in cursul formarii lui prin relatiile cu mediul.Integralitatea : sistemele ecologice sunt alcatuite din ansambluri diferentiate si dependente intre ele si fata de intreg.Integralitatea in lumea vie prezinta o evolutie la nivel ontogenetic si filogenetic.

Echilibrul dinamic: spre deosebire de sistemele deschise care sunt lipsite de viata si care pe masura schimbului permanent de substante si energie cu sistemul inconjurator ajung la dezorganizare.Sistemele ecologice evolueaza spre mentinerea unei stari stationare datorita tendintei materiei vii de a organiza structuri stabile si datorita caracterelor sistemelor ecologice de a se reinnoi si de a reactiona fata de factorii de influenta de o maniera care poate merge de la transformarea conditiei de mediu in propriile lor conditii.

Autoreglarea: sistemele ecologice se pot mentine in echilibru dinamic datorita capacitatii lor de autoreglare datorita proprietatii oricarui sistem ecologic de a-si controla si corecta propria activitate.

Heterogenitatea interna: sistemele ecologice evolueaza in sensul cresterii heterogenitatii lor insa niciodata nu se realizeaza heterogenitatea maxima posibila pentru ca elementele componente nu sunt independente intre ele.Depinzand unele de altele ceea ce le limiteaza gradul de libertate si in consecinta gradul de heterogenitate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.