Caracterizarea si utilizarea otelurilor

Trimis la data: 2009-11-12
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.98 / 10
Downloads: 0
Autor: Alexandra_R
Dimensiune: 26kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Obs.! Cand vorbim de OL pt. constructii inseamna - constructii de masini, constructii metalice, utilaje metalurgice, chimice, miniere, etc. Sunt utilizate la fabricarea dif. organe de masini ca: arbori cotiti, axe, pinioane, RD, cuplaje-ferme, poduri, cazane, recipiente.
Produsele turnate din oteluri reprezinta cca. 18% din totalul produselor din mat. metalice turnate si sunt deosebit de variate ca marime si forma avand greutati de la cateva grame la cateva sute de tone.. Domeniul lor de utilizare in constructia de masini este f. variat. Astfel din oteluri se pot turna piese pt. masini si turbine cu aburi pt. motoare cu combustie interna pt. turbini hidraulice, etc.

Cursuri similare:

2. Caracterizarea si utilizarea OL carbon de uz general pentru constructii:
Sunt OL carbon care contin pana la 0,6%C produse in cantitati de masa, livrate sub forma de produse deformate la cald ( semifabricate si piese finite) si utilizate in mod curent netratate termic (eventual normalizate) la constructii metalice si constructii mecanice pt. care nu se prescriu conditii tehnice deosebite. Se simbolizeaza dupa pricipiul caract. mecanice OL 30, OL 32, OL 70, etc. Se elaboreaza in 4 clase de calitate dpdv al caractisticilor mecanice 1,2,3 si 4.

Clasa 1 garanteaza caracteristicile de tractiune si unghiul de indoire la rece pe dorn (la numai comp. chimica pe OL lichid, 1b numai caract. mecanice);
Clasa 2 in plus KCU la 20ºC. Pot fi necalmate (n) Si
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.