Cercetarea resurselor naturale din Moldova

Trimis la data: 2009-07-11 Materia: Geografie Nivel: Facultate Pagini: 23 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Nicoleta_D Dimensiune: 57kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Protectia mediului presupune un ansamblu de reglementari, actiuni si mijloace care au drept scop mentinerea si protejarea factorilor de m^diu impotriva degradarii prin diferite forme in urma activitatii antropogene. Acest ansamblu de actiuni constituie o prioritate nationala, ce vizeaza conditiile de viata si sanatate ale populatiei, realizarea intereselor lor economice. Este evident faptul ca economia neorientata din punct de vedere ecologic conditioneaza poluarea mediului si inrautatirea sanatatii populatiei.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Din aceste considerente devine inevitabila instituirea unui management ecologic adecvat, inclusiv promovarea controlului de stat, ceea ce ar evita degradarea factorilor de mediu, ar tine sub control actiunile agentilor economici pentru a nu iesi din limitele prevederilor legislatiei si normativelor ecologice.
Masuri de protectie a mediului in Republica Moldova s-au intreprins intotdeauna. Astfel, la 15 martie 1904, a fost constituita Societatea Savantilor Naturalist!

din Basarabia. La 7 iulie 1930 Consiliul de Ministri al Romaniei a luat sub protectia statului 10 sectoare ca rezervatii naturale, inclusiv la Capriana, Hirbovat, Pirjolteni, Delacau, Cucuruzenii s.a.
In 1957, in cadrul Filialei Moldovenesti a Academiei de Stiinte a U.R.S.S., a fost organizata Comisia pentru protectia naturii. In anul 1961 a fost fondat Comitetul de Stat pentru gospodaria apelor si protectia resurselor acvatice. La 15 august 1968 a fost constituit Comitetul pentru protectia naturii al Sovietului Ministrilor al R.S.S.M. succesorul actualului Minister al Ecologiei Constructiilor $i Dezvoltarii Teritoriului.

Inspectoratul Ecologic de Stat si Agentiile Teritoriale Ecologice au fost create in cadrul Departamentului de Stat pentru Protectia Mediului si Resurselor Naturale prin Hotarirea Guvernului nr.310-XII din 16 octombrie 1990, in scopul executari controlului de stat asupra protectiei si folosirii rationale a resurselor naturale, precum si al respecta prevederilor legislatiei ecologice in vigoare, realizarii masurilor de ameliorare a situatiei ecologice pe teritoriul republicii.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.