Cerinte calitative si cantitative pentru apa utilizata in industrie

Trimis la data: 2013-11-26 Materia: Chimie Nivel: Facultate Pagini: 15 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: alinapandaru Dimensiune: 37kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Pt. baut si prep. hranei: ~2 L/(om x zi)
Acest consum este scazut comparativ cu consumul pentru alte necesitati. "Apa de consum" = apa (potabila si industriala) necesara consumatorilor:
-casnici,
-municipali,
-industriali
-agricoli
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Necesarul si cerinta de apa
Necesarul de apa (NA) = cantitatea de apa care trebuie furnizata unui consumator in toate punctele de utilizare, astfel incat sa se poata desfasura procesele in care este folosita apa.Cerinta de apa (CA) = cantitatea de apa care trebuie preluata din sursa pentru a acoperi in mod rational necesarul de apa.

Intre cerinta si necesar exista relatia:CAD = pierderile si nevoile proprii de apa ale sistemului de alimentare cu apa, R = cantitatea de apa recirculata.

Cerinta de apa pentru centrele populate se stabileste tinand cont de:
-necesarul de apa al centrului populat (Qn),
-pierderile de apa in aductiune si reteaua de distributie (kp = 1,10 1,15),
-nevoile tehnologice ale sistemului de alimentare cu apa si canalizare [ks = 1,02 (surse subterane), respectiv 1,10 (surse subterane/suprafata, cu statii de tratare)],
-apa pentru incendii (prin intermediul debitului zilnic pentru refacerea rezervei de incendiu, Qri):

Pe baza cerintei de apa astfel stabilite se dimensioneaza sistemul de alimentare cu apa al centrelor populate.Necesarul si cerinta de apa pentru unitati industriale:Se determina in conformitate cu STAS 1343/2-89, acest necesar incluzand:
-apa pentru procesele de productie (apa cu caracter tehnologic),
-apa pentru procesele igienico-sanitare si social administrative,
-apa pentru combaterea incendiilor.

Apa cu caracter tehnologic se utilizeaza pentru:
-fabricarea produselor,
-racirea echipamentelor si utilajelor de productie,
-racirea rezervoarelor de produse lichide si/sau gazoase,
-producerea aburului si/sau apei calde,
-spalarea si transportul hidraulic al:materiilor prime, produselor secundare, produselor finite, deseurilor si reziduurilor,
-prelucrarea materiilor prime.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.