Chimie generala

Trimis la data: 2010-06-07
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 1
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Rafael_B
Dimensiune: 1kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Chimia este stiinta fundamentala a naturii, care se afla la baza proceselor ce sustin viata, controleaza evenimentele din lumea inconjuratoare si este vitala pentru cele mai multe activitati. In ultimele decenii, se constata o evolutie rapida in cunoasterea chimica, prin numarul mare de substante descoperite in natura sau sintetizate in laboratoarele de cercetare si prin perfectionarea aparaturii utilizate in laboratoarele de cercetare stiintifica.
Studiul chimiei generale are drept scop stimularea interesului pentru chimie si furnizarea de informatii utile, in vederea abordarii la un nivel superior a disciplinelor cuprinse in programele analitice ale anilor de studii.
CHIMIA este stiinta fundamentala a naturii care studiaza in mod sistematic: structura, compozitia si proprietatile substantelor; reactivitatea, transformarile pe care le sufera substantele, precum si legile care guverneaza aceste procese; sinteza de noi substante, cu proprietati specifice; producerea de energie prin reactii chimice; conexiunile dintre lumea cotidiana si cea moleculara, interpretarea naturii substantelor pe baza structurii lor, precum si utilizarile substantelor in diferite domenii de activitate.
Principalele ramuri ale chimiei sunt:

Chimia anorganica - studiul elementelor chimice si al compusilor acestora, cu exceptia hidrocarburilor si a derivatilor lor.
Chimia organica - ramura descriptiva a chimiei care se ocupa cu sinteza, identificarea, modelarea, precum si cu reactiile compusilor care contin carbon legat chimic de hidrogen.
Chimia fizica - ramura care relizeaza studii ale legilor si fenomenelor chimice, precum si a structurii combinatiilor chimice prin metode teoretice si experimentale ale fizicii,.

Chimia analitica - ramura care elaboreaza si foloseste metode, mijloace si metodologii de obtinere a informatiilor legate de compozitia si natura substantelor.
Biochimia - stiinta care se ocupa cu studiul structurii si functiilor compusilor prezenti in organismele vii, precum si cu functionarea si transformarile acestora in cursul vietii.
Chimia ecologica - stiinta care se ocupa cu detectia, monitorizarea, transportul si transformarile chimice ale substantelor naturale si sintetice prezente in mediul inconjurator.

Observatia stiintifica cantitativa are drept rezultat un numar si o unitate de masura, ambele componente ale valorii masurabile conferind semnificatie determinarii.
Sistemul International de unitati (SI) contine sase unitati fundamentale (tabelul 1.1.), doua unitati suplimentare, radianul (rad) si steradianul (sr), precum si un mare numar de unitati derivate. Multiplii si submultiplii zecimali ai unitatilor de masura se denumesc cu ajutorul unor prefixe.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.