Ciclul sexual c5

Trimis la data: 2014-01-23
Materia: Anatomie
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: bordi
Dimensiune: 76kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui curs:
Ciclul sexual cuprinde toate modificarile organice si de comportament sexual intre doua ovulatii, care se produc sub influenta neoro-endocrina si ca urmare a influentei anotimpurilor (lumina, temperatura, umiditate diferita), care imprima un anumit ritm biologic tuturor proceselor fundamentale din biosfera.

Cursuri similare:

Datorita conditiilor variabile de mediu, s-a constatat ca pe parcursul anului, la diferite specii de animale, manifestarile sexuale caracteristice estrusului sunt mai mult sau mai putin intense. Sezonul sexual reprezinta acea perioada din cursul unui an calendaristic, in care ciclurile estrale sunt prezente si se manifesta evident.

Pornind de la modificarile periodice ale aparatului genital si cele de comportament, Heape, in 1910, a impartit ciclul sexual in patru stadii (perioade) si doua faze:
- faza estrogenica
- stadiul de proestru,
- stadiul de estru.

Faza estrogenica
- Stadiul de proestru (stadiul premergator caldurilor)
- dezvoltarea foliculilor ovarieni,
- creste secretia de estrogeni,
- hiperemia organelor genitale,
- creste reactivitatea uterina,
- cresc si se inmultesc glandele uterine,
- apare dorinta de impreunare
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.