Cinematica

Trimis la data: 2010-05-10 Materia: Mecanica Nivel: Facultate Pagini: 59 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Roxana_E Dimensiune: 2103kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Dupa prezentarea generala a fiecarei grupe de masini, a particularitatilor
acestora, se exemplifica cel putin o masina - unealta din grupa.
Pentru usurinta insusirii si redarii cunostintelor din aceasta a doua parte, recomand parcurgerea urmatoarelor etape:
- o scurta descriere a grupei studiate, prezentarea particularitatilor
ei, a tipurilor de operatii si de suprafete ce se pot executa (pe cat posibil prindesene - schite cu semifabricatul si scula in pozitie finala de lucru, cu punerea in evidenta a miscarilor de generare a suprafetelor);

Rabotarea este un procedeu de prelucrare prin aschiere pe masini-unelte
denumite masini de rabotat, masini la care miscarile principale respectiv secundaresunt rectilinii alternative.Masinile de rabotat utilizeaza scule relativ simple, asemanatoare cutitelor
prismatice, ceea ce conduce la o cinematica relativ complexa, cinematica carepermite realizarea miscarilor relative scula-piesa.
Miscarea principala, rectilinie alternativa, este executata de scula (seping)sau de masa (raboteza) pe directie orizontala, miscarea de avans fiind rectilinieintermitenta.

Pe aceste masini se pot prelucra suprafete caracterizate prin directoare
rectilinie si diferite forme ale generatoarei: rectilinie, pentru generarea suprafetelorplane, sau curbilinie, pentru generarea suprafetelor profilate. Forma suprafeteigenerate depinde de forma taisului sculei si de numarul miscarilor de avans:
- suprafetele plane se obtin utilizand o singura miscare de avans, intr-un planperpendicular, fata de directia miscarii principale, tangential la suprafata prelucrata;- suprafetele profilate de tipul canalelor, avand latimi relativ mici, se obtin
cu scule profilate corespunzatoare;

Sunt masini universale, folosite in productia individuala, intalnite in generalin atelierele de intretinere scularii etc.
Caracteristica acestor masini consta in faptul ca miscarea principala esteexecutata de scula prinsa in sania verticala portscula aflata pe berbec, iar miscareasecundara, de avans, este executata fie de masa (piesa) pe directietransversala, fiede scula de regula pe directie verticala sau oblica. Exista sepinguri care auposibilitatea ca berbecul sa se poata deplasa transversal.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.