Cladirea vazuta din punct de vedere al asigurarii microclimatului interior

Trimis la data: 2010-12-09
Materia: Constructii
Nivel: Facultate
Pagini: 30
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Bianca_S
Dimensiune: 2129kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Cladirea se defineste ca un ansamblu de spatii cu functiuni precizate, delimitat de elementele de constructie care alcatuiesc anvelopa cladirii, inclusiv instalatiile aferente, in care energia este utilizata pentru asigurarea confortului termic interior. Termenul cladire defineste atat cladirea in ansamblu, cat si parti ale acesteia, care au fost proiectate sau modificate pentru a fi utilizate separat (breviar calcul). Cladirea este un mijloc de izolare a unei incinte fata de mediul exterior. Principalul rol al unei cladiri este de a asigura ocupantilor un mediu sanatos, placut, confortabil si cat mai putin dependent de conditiile exterioare.

Cursuri similare:

Noul concept al dezvoltarii durabile determina o abordare noua a tuturor problemelor legate de cladire. (Indrumar cladiri). Dezvoltarea durabila inseamna satisfacerea cerintelor actuale, fara a dauna generatiilor viitoare, dar si preocupari pentru repararea daunelor produse mediului natural. In actualul context mondial,in care pretul energiei creste continuu, in care se pune accent pe identificarea unor strategii si mijloace de rezolvare a problemelor energetice, pe promovarea eficientei si utilizarea rationala a energiei, cladirea este vazuta ca avand o evolutie continua. Aceasta evolutie tine de reabilitarea si modernizarea cladirii pentru a corespunde exigentelor stabilite de utilizatori intr-o anume etapa. Se realizeaza astfel eficientizarea energetica a cladirii.

Dupa criza energetica anii 1970, toate tarile din Europa de Vest au trecut la realizarea a noi politici energetice. Ca exemple de rezultate ale acestor politici pot fi enumerate: Germania: in 2001, consumul de energie s-a redus fata de 1978, cu 65%; Austria: s-a ajuns in 1997, fata de 1984, la o reducere a consumului de energie cu 55%; Franta: s-a ajuns in 2001, fata de 1974, la o reducere a consumului de energie cu 60%.

Sectorul cladirilor este cel care genereaza 40% din consumul de energie al Uniunii Europene, fiind astfel un sector in care masurile de reducere a consumului energetic se impun a fi luate rapid. Cercetarile arata ca pana in 2010, se poate reduce o cincime din consumul energetic actual si se pot evita astfel, producerea a 30-45 milioane tone CO2 anual. Aceasta ar reprezenta o contributie esentiala in atingerea tintelor Protocolului de la Kyoto.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.