Clasificarea factorilor de influenta a fenomenelor economice

Trimis la data: 2014-12-17 Materia: Agronomie Nivel: Facultate Pagini: 56 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: adrianagrigore17 Dimensiune: 70kb Voturi: Tipul fisierelor: ppt Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Procesul de conducere nu se poate baza pe rutina si intuitie ci pe o analiza stiintifica, pe o cunoastere temeinica a situatiei date, o identificare a vulnerabilitatilor si oportunitatilor de dezvoltare.
Intreprinderea este o organizatie sociala, cu o structura si dinamica specifica, fapt ce determina si complexitatea actului decizional.
Ca activitate practica, analiza economico-financiara are un caracter permanent, indiferent de subiectul care o efectueaza deoarece prin valorificarea informatiei furnizate de sistemul si politicile contabile, se pot formula concluzii pertinente asupra ansamblului activitatii sau segmentelor acesteia.

Analiza este acea operatiune logica de descompunere sau desfacere a unui intreg(fie el obiect , fenomen sau proces) in elementele sale componente, precum si in factorii, cauzele, si conditiile care l-au generat si respectiv influentat, cu scopul stabilirii naturii, locului, importantei, aportului si necesitatii acestora in determinarea unei anumite stari, marimi si variatii a intregului cercetat.
Cu ajutorul analizei este posibila cunosterea realitatii obiective in toata complexitatea sa.

Procesul cunoasterii stiintifice, a realitatii obiective necesita parcurgerea unui drum foarte lung.
Pentru sesizarea a ceea ce este principal, caracteristic, durabil, ceea ce tine de latura interna a obiectelor, fenomele si proceselor, de manifestarile care au loc in interiorul acestora este necesara imbinarea analizei cu sinteza.Inductia este acea operatiune logica cu ajutorul careia se poate stabili o concluzie, se poate deduce o judecata noua, mergandu-se pe o filiera de la particular la general, de la fapte la generalizari.

Deductia este acea operatiune logica cu ajutorul careia se poate stabili o concluzie, se poate deduce o judecata noua, mergandu-se pe o filiera de la general a particular, de la teze generale la concluzii particulare.
Deductia stiintifica nu poate fi insa decat rezultatul unui studiu prealabil. Din inductie; bazandu-se pe cercetarea faptelor, deductia releva esenta, legea dezvoltarii lor.

La randul ei, inductia poate fi cu adevarat siintifica numai in masura in care studierea diferitelor fenomene particulare se bazeaza pe cunoasterea esentei, si legii dezvoltarii lor.
De fapt, inductia si deductia sunt legate intre ele similar analizei si sintezei, adica sunt corelative.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.