Coloranti legali si ilegali

Trimis la data: 2010-02-28
Materia: Ecologie
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionela Stanga
Dimensiune: 208kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui curs:
Datorita cererii foarte mare de produse alimentare prelucrate a crescut si cererea de substante care sa faciliteze prelucrarea materie prime, conservarea pentru o perioda mai lunga de timp.Prin aditivi alimentari se intelege orice substanta care in mod normal nu este consumata ca aliment in sine si care nu este utilizata ca ingredient alimentar caracteristic, avand sau nu valoare nutritiva, prin a carei adaugare intentionata la produsele alimentare in scopuri tehnologice pe parcursul procesului de fabricare, prelucrare, preparare, tratament, ambalare, transport sau depozitare a unor asemenea produse alimentare, devine sau poate deveni ea insasi prin derivatii sai, direct sau indirect, o componenta a acestor produse alimentare.

Cursuri similare:

Grupul Stiintific al Aditivilor Alimentari a urmarit sa revizuiasca toxicologia acestor coloranti ilegali din produsele alimentare.
In Europa au fost identificati in produsele alimentare: sudan I, sudan II, sudan III, sudan IV, para rosu, rhodamine B si orange II.
Sudan I este genotoxic si cancerigen la fel ca si rhodamine B, sudan II III si IV.

Pentru portocaliu II genotoxicitatea nu poate fi exclusa
Au mai fost identificati si alti coloranti ca fiind ilegali: Rosu Acid 73, Rosu Sudan 7B, Galben Metanil, Auramine, Rosu Solvent I, Verde Malachit, Verde Leucomalachit.

Studiul Southampon din septembrie 2007, a concluzionat ca expunerea la doua amestecuri de patru culori si un conservant benzoat de sodiu in alimentatie rezulta la cresterea hiperactivitatii de la 3 ani la 8-9 in cadrul populatie generale.Studiul a fost efectuat cu mancare la copii de 3 ani si la copii de 8-9 ani, acestora fiind dat in sucuri doua mixturi, fiecare constand din patru culori diferite si benzoat de sodiu, durata studiului a fost de 6 saptamani.

Pentru copii de 8-9 ani un efect important a mixturii A sau mixturii B a fost vazut atunci cand analiza a fost restrictionata acelor copii care au consumat 85% din bautura, la finalizarea studiului mixtura A nu a avut nici un efect asupra rezultatului GHA comparat cu controlul placebo, iar mixtura B a avut un efect important asupra rezultatului GHA, pentru copii de 3 ani efectul mixturii A a crescut semnificativ fata de controlul placebo in timp ce pentru mixtura B nu a fost observat nici un efect important.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.